Parním vlakem do Nového Jičína na Pivobraní

V sobotu 25. června 2022 se v Novém Jičíně koná osmý ročník Pivobraní. Na akci s bohatým programem a nabídkou více než sto druhů piv z českých i zahraničních minipivovarů se můžete svézt nostalgickým vlakem. V čele vlaku s historickými vozy pojede parní lokomotiva Velký bejček (423.009).

Svezte se  parním vlakem ze Suchdolu nad Odrou na Pivobraní v Novém Jičíně a užijte si den. Jízda zároveň připomene předloňské 140. výročí od zahájení provozu na zdejší místní dráze.

Pivobraní Nový Jičín

Rádi ochutnáte dobré pivo? Pak nesmíte chybět poslední červnovou sobotu na Pivobraní v Novém Jičíně. Na oblíbený festival zlatavého moku se můžete svézt parním vlakem. Ten uskuteční tři jízdy oběma směry mezi Suchdolem nad Odrou a Novým Jičínem.

Jízda Parního vlaku

Nostalgický vlak složený z historických vozů bývalé třetí třídy typu Rybák a služebního vozu pro přepravu dětských kočárků poveze parní lokomotiva Velký bejček (423.009). (Bližší informace – jízdní řád a ceník jízdného – v přípravě)

Na novojičínském Pivobraní se představí tři desítky minipivovarů od nás i ze zahraničí, které budou nabízet více než sto druhů piv a pivních speciálů. Těšit se můžete i na pestrý program. Na hudební stage vystoupí Stromboli, Support Lesbiens, Monkey Business, Kiss Forever Band z Maďarska a mnoho dalších.

K atrakcím Pivobraní patří také jízdy historickým autobusem Tatra z roku 1929 po místech, kde dříve bývaly v Novém Jičíně pivovary, právovárečné domy a hostince. Autobus odjíždí z ulice Lidická (naproti hotelu Praha) každou hodinu od 11 do 13 a od 15 do 18 hod. Jízda trvá 50 minut a je zdarma.

Těšit se můžete i na herní zónu a spoustu soutěží včetně Královské pivní soutěže (páky). Akce se koná za každého počasí. Pokud bude pršet, zázemí budou tvořit dva velkoprostorové stany, kde je k dispozici až 720 míst k sezení.

Pivobraní se koná v Novém Jičíně na Masarykově náměstí, kam vás dovede červená značka. Před nádražím se dejte rovně ulicí U Grasmanky a pak vlevo ulicí Dolní brána a navazující 5. května (pěší zóna) až na hlavní novojičínský rynek.

 

Více informací naleznete ZDE