Na výlet motoráčkem či parním vlakem do Lednice

Od května do září projížďky historickým motoráčkem i parním vlakem

Od 1. května do 8. září 2019 jezdí o víkendech a státních svátcích mezi Břeclaví a Lednicí historický motoráček z 50. let minulého století Hurvínek. V rámci dnů parního provozu nahradí Hurvínka 25. května a 14. září 2019 parní vlak.

 

Jízdní řád

Historické vlaky odjíždějí z Břeclavi vždy v 9:11, 11:10, 13:10 a 15:10 hod.

Zpět z Lednice pak jedou v 10:20, 12:20, 14:20 a 16:20 hod.

Mezi Břeclaví a Lednicí zastavují vlaky ve všech stanicích i zastávkách.

Jízdné

Jednosměrná jízdenka do Hurvínka stojí 30 Kč, do parního vlaku 60 Kč.
V nabídce jsou i zpáteční jízdenky za 50 Kč do motoráčku a za 100 Kč do parního vlaku.

Děti od 6 do 18 let, žáci a studenti 18 až 26 let, senioři 65+ a držitelé průkazu ZTP a ZTP/P mají slevu 75 %. Sleva přepravného za psy a jízdní kola je 75 %.

Bezplatná přeprava kočárků jen do kapacity soupravy a kočárky mají vždy přednost před jízdními koly. V parních vlacích nelze přepravovat jízdní kola.

Předprodej

Předprodej jízdenek ve všech pokladnách ČD od 1. 5. 2019 nebo přímo u vlaku.

 



Tipy na výlet

Lednicko-valtický areál

Romantický Lednicko-valtický areál s mnoha památkami je od roku 1996 zapsán na Seznamu světového kulturního dědictví UNESCO. V Lednici navštivte zámek, zámecký skleník a jízdárny, minaret nebo vyzkoušejte plavbu zámeckým parkem.

Muzeum TGM

Navštivte muzeum na Zámeckém náměstí v budově Infocentra s názvem Lednice dávná – Jak se žilo za tatíčka Masaryka a přeneste se zpět do období první republiky. Vstupné pro dospělé je 50 Kč, snížené vstupné 30 Kč – po předložení jízdenky však dostanete slevu 20 %. Památku si odnesete nejen ze zajímavých expozic (krejčovství, modiství, holičství, četnická stanice, městská domácnost), ale také ze samoobslužného fotoateliéru s originálními kulisami a dobovými oděvy.

 Sbírka historických hraček s příběhy

Zavzpomínejte si v lednickém Muzeu hraček, které vám představí spoustu příběhů hraček z 19. a 20. století. Po předložení jízdenky z historického vlaku získáte 20% slevu na vstupné.

Ochutnejte víno a grilované speciality!

Uprostřed soupravy parního vlaku je zařazen bufetový vůz s nabídkou občerstvení, jihomoravských vín a upomínkových předmětů. Přímo na nádraží v Lednici se budou prodávat grilované speciality a další občerstvení od restaurace Myslivna.

Projížďka historickým „busíkem“ Praga RND

Svezte se veteránem PRAGA RND po Lednici (nádraží, lázně, Janohrad…). Jízdné se platí přímo u řidiče, cestující z parního vlaku při předložení platné jízdenky obdrží slevu 20 % z jízdného.

Vyhlídkové jízdy se uskuteční 25. 5. a 14. 9. 2019.

Bližší informace na www.autoskolalednice.cz.

 

Změna nasazení historických vozidel a programu akce vyhrazena.

Více  informací naleznete ZDE