Lužnou čeká Poslední parní víkend 2022 s jízdami parních vlaků

Poslední parní víkend, tak se jmenuje akce, která se o víkendu 29. – 30. října2022  uskuteční v Lužné u Rakovníka. Návštěvníci se budou moci svézt parními vlaky v čele s lokomotivami Všudybylka a Kremák. Po muzejní úzkokolejce vyjede Strašidelný expres. Akce symbolicky uzavře letošní parní sezónu v ČD Muzeu. 

Poslední parní víkend v Lužné u Rakovníka

Poslední říjnový víkend zatopí pracovníci ČD Muzea v Lužné u Rakovníka letos naposledy parní lokomotivy a symbolicky se tak rozloučí s letošní parní sezónou. Historickými vlaky s parními lokomotivami se budou návštěvníci moci svézt v sobotu i v neděli.

Jízdy s parní lokomotivou Všudybylka a Kremák

Parní vlak s lokomotivou Všudybylkou (354.195) uskuteční po oba víkendové dny dvě jízdy tam i zpět po trase Lužná u Rakovníka – Rakovník. Z Lužné bude odjíždět v 9:45 a 13:45, zpět z Rakovníka pojede v 10:35 a ve 14:35. Po trase Lužná u Rakovníka – Řevničov – Nové Strašecí – Stochov – Kladno pak pojede v sobotu a v neděli parní vlak s lokomotivou Kremák (534.0323). Z Lužné vyrazí v 11:03, na zpáteční jízdu z Kladna se vydá ve 12:25.

Kremák

Jízdenky

Jízdenky se budou prodávat pouze ve vlaku. Za zpáteční jízdenku Lužná u Rakovníka – Rakovník, Lužná u Rakovníka – Nové Strašecí nebo Nové Strašecí – Kladno a za jednosměrnou jízdenku Kladno – Lužná u Rakovníka zaplatí dospělí cestující 180 Kč, děti od 6 do 15 let 120 Kč (děti do 6 let cestují zdarma bez nároku na místo k sezení). Po předložení jízdenky z historického vlaku získají návštěvníci slevu na vstupné do ČD Muzea.

Strašidelný den

V sobotu 29. října 2022  bude zároveň v ČD Muzeu připravený Strašidelný den se zábavným programem pro děti včetně soutěží (s odměnou na konci). Chybět nebude ani skákací hrad. Po oba víkendové dny se budou zájemci moci svézt na úzkorozchodné dráze Strašidelným expresem s parní lokomotivou Kraus č. 21.

Zdroj: České dráhy

 

Poslední parní víkend v Lužné u Rakovníka