Parním vlakem do Zubrnic


O víkendu 2. a 3. června 2018 se můžete trase Ústí nad Labem-Střekov – Velké Březno – Zubrnice svézt parní vlakem.

Zubrnická museální železnice

Před 40 lety byl ukončen pravidelný provoz na trati Velké Březno – Lovečkovice – Úštěk. Od března do října o víkendech a svátcích jezdí v úseku Ústí nad Labem-Střekov – Velké Březno – Zubrnice historický motorový vůz řady (jako turistická linka T3).

Odjezdy parního vlaku

  • Odjezdy z Ústí Střekova : 9:30 , 12:45 , 15:45
  • Odjezdy ze Zubrnic :         11:15 , 14:15 , 17:15

Parní vlak odjíždí z nádraží Ústí n. Labem .-Střekov v 9:30, 12:45 a 15:45 hod. a cena základní jízdenky stojí 80 Kč. V sobotu 2. 6. můžete pokračovat ze Zubrnic přes Lovečkovice až do Úštěka historickými autobusy RTO. V nich se jízdné neplatí.

V bývalé staniční budově v Lovečkovicích bude k vidění expozice o historii tratě. V úseku Zubrnice – Malé Březno pojede kyvadlově motorový vůz M131 nazdobený jako při posledních pravidelných jízdách.

Celý víkend bude též na nádraží Střekov možnost navštívit naší Parní vodárnu  a před ní vystavený výjimečný poštovní železniční vůz Německých říšských drah z roku 1932 pana Vaňka a nově opravovanou lokomotivu řady T444.0255 zvanou ¨Karkulka¨ z roku 1969

Více informací naleznete ZDE

 

Železniční museum Zubrnice

Historie našeho železničního musea na zubrnickém nádražíčku spadá shodou okolností do období právě před více jak dvaceti lety, kdy 4.5.1996 byla malou slavností po hektické dvouměsíční přípravě otevřena první expozice nacházející se v dřevěném skladišti a věnovaná historii lokálky. Tuto první vlaštovku máte možnost stále vidět jen s několika málo úpravami. Pro někoho bohužel, pro někoho bohudík, ale každopádně je to již i závan nostalgie a pro zakládající členy plno vzpomínek na divoká a báječná léta počátku něčeho, co se postupně vyvíjelo a rostlo až do současného stavu………Nebyly mobily, internet byl pořádně řídký, z pohledu dneška dřevní doba, a přitom pouhých dvacet let 

ze stránek musea – http://zubrnickazeleznice.cz/