6.10. – 9.10. 2017 – Expres „Steam Story Agency“ Praha – Písek – České Budějovice – Summerau – Linz – Timelkam – Ampflwang a zpět

Zvláštním mezinárodní parní expresem po území České republiky a Rakouska při příležitosti 10. výročí společnosti Steam Story Agency s.r.o. Zvláštní vlak nás v rámci oslav tentokrát zaveze, s legendární poválečnou parní lokomotivou „pětasedmou“ 475.196 od kamarádů ze spolku Výhrevna Vrútky, do hornorakouského Ampflwangu, který je základnou spřáteleného rakouského spolku Österreichischen Gesellschaft für Eisenbahngeschichte (OGEG). Čtyřdenní akce začíná v pátek 6.10.2017 v Praze a dále pokračuje přes Písek, České Budějovice, Horní Dvořiště, Linz, a Timelkam do depa klubu ÖGEG v Ampflwangu, kde právě ve dnech 8.-.9.10.2017 bude probíhat parní víkend na závěr sezony roku 2017. Během posledního parního víkendu budou připraveny zvláštní vlaky v okolí Ampflwangu, předvádění vozidel na točně a v sobotu 8.10. 2017 noční focení v areálu rotundy místního depa. Čtvrtý, poslední den, se náš zvláštní vlak vydá tentokráte a Ampflwangu přes Tábor zpět do Prahy.

Po celou akci bude v čele zvláštního parního vlaku parní lokomotiva 475.196 o kterou se vzorně starají členové občianského sdruženia Spolok Výhrevne Vrútky. Parní vlak bude sestavený z historického vozu prvé a druhé třídy (AB), dvou historických lehátkovývh vozu (Bc), dále restauračního vozu (WR) a vozů doprovodných. Každý den je naplánováno několik fotozastávek. Obsluhu restauračního vozu bude zajišťovat, tak jak již je zvykem v posledních čtyřech letech, společnost Chef´s service, v čele s kulinářským mistrem Janem Trešlem.






Sestava vlaku Praha – České Budějovice – Linz – Timelkam – Ampflwang a zpět: 475.196 (475.179) + AB + Bc + WR (restaurační vůz) + Bc + WLAB (doprovodný vůz)

Cena: 

– 5.100.- Kč / 200,- € – celá akce, cena nezahrnuje vstupné na parní víkend v Ampflwangu  ( + 15,- € vstupné na parní víkend v Ampflwangu)
– 3.000.- Kč / 115,- € – jeden den, cena nezahrnuje vstupné na parní víkend v Ampflwangu ( + 15,- € vstupné na parní víkend v Ampflwangu)  

Denní rozpis jízd:

6.10.2017 (Pátek): Praha – Příbram – Písek – České Budějovice – Summerau – Linz – Wels – Timelkam – Ampflwang

7.10. a 8.10. 2017 (Sobota + Neděle): Parní víkend v depu Ampflwang, hvězdicové jízdy v okolí Ampflwangu, představení vozidel na točně, sobotní noční fotografování

9.10.2017 (Pondělí): Ampflwang – Timelkam – Linz – Summerau – České Budějovice – Tábor – Benešov u Prahy – Praha

Upozornění:

Trasa parního vlaku sa může vlivem výluk změnit. 
Steam Story Agency nezabezpečuje ubytování v místech nocování a doporučujeme si včas zabezpečit ubytování a cestovní pojištění. Přespání ve vlaku je možné pouze v lehátkovém voze (Bac), bez lůžkovin. Nutné si vzít sebou spací pytel a polštář.

Akce sa uskutoční minimálně při 90 platících cestujících na celou akci. Rozhodnutie o uskutočnení akcie nastane 15.9.2017.
Další podrobnosti a informace o jízdním řádu, trase atd. budou zveřejněny ihned, jak budou k dispozici.




Booking.com


Nutná rezervace. Bez předem zakoupeného jízdního dokladu nebude možné do vlaku nastoupit. 
Rezervace jízdních dokladů je možná na emailové adrese: info@steamstoryagency.eu. K rezervaci míst je nutné uvést jméno a příjmení, adresu bydliště a tel. spojení.

Organizátor akce: Steam Story Agency, s.r.o., společně se Spolkom Výhrevne Vrútky, Österreichischen Gesellschaft für Eisenbahngeschichte (OGEG) a Chef´s service.

Více informací naleznete na : http://www.steamstoryagency.eu/cz/akce/