Značka ŠKODA je generálním partnerem neziskové organizace ´Cesta za snem´, rozšiřuje tak portfolio svých CSR aktivit

Mladá Boleslav, 12. února 2019 – Značka ŠKODA rozšiřuje záběr svých společensky odpovědných aktivit o spolupráci s neziskovou organizací ´Cesta za snem´. V rámci roční spolupráce jí kromě finančního plnění podpoří třemi vozy ŠKODA a stane se rovněž generálním partnerem dvou unikátních eventů ŠKODA Handy Tour 2019. V rámci programu ŠKODA Handy jehož posláním je podporovat individuální mobilitu osob se zdravotním postižením, tak společnost spojuje síly s dalším subjektem poté, co již dříve navázala spolupráci s Kontem Bariéry a Českou asociací paraplegiků – CZEPA.

Cesta za snem

´Cesta za snem´ je jednou z nejvýznamnějších neziskových organizací působící v ČR. Jejím posláním je sdružovat nejen lidi s hendikepem, ale také širokou veřejnost prostřednictvím edukačních workshopů a sportovních akcí. Cílem organizace je vytvářet takové projekty pro hendikepované, které mají sílu prostřednictvím zážitků změnit pohled na svět, své možnosti i limity a mohou zlepšit kvalitu jejich života. Společná vůle usnadnit život osobám s hendikepem vedla oba subjekty k podpisu smlouvy o spolupráci, která vstoupila v platnost 1. ledna. V jejím rámci ŠKODA AUTO, vyjma finanční podpory, zapůjčí pro účely aktivit organizace ´Cesta za snem´ tři osobní vozy ŠKODA – modely OCTAVIA, KODIAQ a SUPERB. Jeden z nich dnes předseda organizace Heřman Volf převzal přímo v zákaznickém centru značky ŠKODA v Mladé Boleslavi.

Slova představitele ŠKODA AUTO

„Těší nás, že se můžeme stát generálním partnerem organizace ´Cesta za snem´ a podílet se na aktivování a motivování hendikepovaných, kteří prostřednictvím integračně sportovních eventů potkají přátelé, získají nové zkušenosti a objeví nové možnosti seberealizace. Velkým tématem je pro nás také bezpečnost hendikepovaných řidičů, proto jsme si v rámci naší účasti na eventech organizace dali za cíl edukovat řidiče v oblasti dopravní bezpečnosti, která je důležitým pilířem osobní mobility. Jde o další rozšíření našich aktivit na tomto poli. Zachování mobility občanů s hendikepem považujeme za jeden z nejdůležitějších aspektů jejich plnohodnotného života, který navíc skvěle koresponduje s hodnotami značky ŠKODA. Náš program ŠKODA Handy již pomohl tisícům z řad osob s tělesným postižením a věříme, že i díky novému partnerství dokáže pomoci i dalším,” uvedl během předání vozu vedoucí vnějších vztahů automobilky ŠKODA – Michal Kadera.

Program ŠKODA Handy

Program ŠKODA Handy se již od roku 2010 zaměřuje na podporu osob se zdravotním postižením. Postupně se k němu připojují další autorizovaní obchodníci značky ŠKODA, kterých je na území České republiky aktuálně 119. Všichni partneři projektu splňují podmínky pro bezbariérový přístup do svých provozoven, včetně vyhrazených parkovacích míst a dalších stanovených standardů. Každý obchodník zapojený do projektu má ve svém týmu minimálně jednoho prodejce, který se věnuje hendikepovaným zákazníkům. Tento specialista doporučí nejen vhodný vůz, ale současně navrhne i optimální úpravy, které lze u vybraného automobilu zrealizovat tak, aby maximálně vyhovovaly potřebám majitele. Samozřejmostí je i pomoc při jednání s úřady a další administrativou. Poradci poskytují komplexní servis a zákazníkům asistují při zpracování žádostí o státní příspěvky na zvláštní pomůcky i na mobilitu.

Další aktivity pro vozíčkáře

Mohou zajistit pomoc s vyřízením vracení daně z přidané hodnoty při nákupu nového vozu do stanovené výše, doporučí nejlepší služby pro dofinancování koupě vozu a poradí se spoustou dalších detailů, které by jinak zákazník musel řešit vlastními silami. Klientům je garantováno rovněž přednostní odbavení jejich automobilů při servisu nebo výkonu záručních i pozáručních oprav, přičemž se mohou spolehnout na zvýhodněné podmínky při realizaci servisních prací, nákupu náhradních dílů i příslušenství. Po dobu provedení nezbytného servisního zásahu mají možnost využít upravený vůz jako náhradní vozidlo. Aktuálně je k dispozici 18 servisních vozů ŠKODA, jejichž úpravy jsou většinou uzpůsobené pro paraplegiky.

Více informací: http://www.skoda-auto.cz/servis-a-prislusenstvi/skoda-handy-upravene-vozy

Partnerství

Partnerství mladoboleslavské automobilky s organizací ´Cesta za snem´ zahrnuje také dvě akce pro držitele ZTP nebo ZTP/P i širokou veřejnost, zaměřené na školení bezpečné jízdy s vozem s ručním ovládáním. ŠKODA Handy Tour 2019 se uskuteční na polygonech v Mostě a Ostravě. První z nich je na programu již 6. dubna. Připraven bude celodenní výcvikový a zážitkový kurz pro hendikepované řidiče. Certifikovaní instruktoři Polygonu Most provedou návštěvníky výcvikem na kluzných plochách, kde se naučí zvládat krizové situace vyvolané smykem či aquaplaningem. Řidiči si sami vyzkouší, jak správně brzdit a jak se vyhýbat překážce. Projdou školou jízdy zručnosti a získají teoretické informace i praktické dovednosti na polygonu. Kromě toho bude možné vyzkoušet řadu skvělých zážitkových atrakcí – například simulátor převrácení vozidla, simulátor závodního vozu nebo motokáry. Zájemci si prohlédnou výstavu veteránů značky ŠKODA i flotilu nových vozů. Součástí programu bude několik zajímavých exhibicí jako tažení vozu ŠKODA KODIAQ kulturistou na vozíku – Danem Minsterem nebo představení hendikepovaného jezdce Petra Stanislava v jeho upravené bugině.

ForFuture

ŠKODA AUTO se na poli firemní společenské odpovědnosti ‘ForFuture’ zaměřuje na čtyři základní pilíře, k nimž vedle podpory bezbariérové mobility dále patří podpora dětí a mládeže, dopravní bezpečnost a technické vzdělávání. K tomu je nutno přičíst i výraznou ekologickou angažovanost a aktivní podporu regionů, v nichž se nachází výrobní závody ŠKODA AUTO.

Společnost ŠKODA AUTO se v loňském roce stala absolutním vítězem v soutěži Top odpovědná velká firma, kterou každoročně uděluje nezávislá platforma Byznys pro společnost a vyzdvihuje tak firmy, které se dlouhodobě a strategicky věnují odpovědnému podnikání, snižování dopadu na životní prostředí a podpoře komunitních a společenských aktivit. Ocenění pod záštitou Poslanecké sněmovny, Senátu ČR a Ministerstva práce a sociálních věcí se uděluje již od roku 2011.

  • Roční spolupráce zahrnuje mimo finanční podpory také zapůjčení 3 vozů ŠKODA pro potřeby neziskové organizace podporující hendikepované spoluobčany, jeden z vozů byl dnes předán předsedovi organizace ´Cesta za snem´ v Zákaznickém centru značky ŠKODA v Mladé Boleslavi
  •  Česká automobilka již 10 let podporuje hendikepované motoristy prostřednictvím svého programu ŠKODA Handy
  •  ŠKODA Handy Tour 2019 se zaměří na bezpečnou jízdu a ovládání vozů s ručním řízením, speciální akce bude hostit 6. dubna polygon v Mostě a 19. října polygon v Ostravě