Na Zlaté stezce se odehraje oslava Dne pralesů


Na nově vyznačené Zlaté stezce odstartuje Oslava Dne šumavských pralesů.

Místo a termín konání  :

v sobotu 14. července 2018 v 10 hodin

Informační středisko Idina Pila.

Na návštěvníky Dne pralesů čeká Zlatá stezka za pokladem pro malé i velké. Soutěže, hry, tvoření, kvízy, seznámení s projektem Zlatá stezka, prezentace turistických oblastí, komentované doprovody s Průvodci Divočinou na Boubín, Boubínské jezírko. Dále také skákací hrad, malování na obličej, pohádka pro děti, prodejní stánky s místními certifikovanými výrobky, hudební program a občerstvení.

„Důvodů k oslavě je hned několik. Oslavíme Zlatou stezku, největší síť turistických cest na takzvané Zelené střeše Evropy, která se začátkem června otevřela pěším turistům, 160. výročí od vyhlášení ochrany Boubínského pralesa a 55. výročí založení Chráněné krajinné oblasti Šumava,“ uvedl ředitel Jihočeské centrály cestovního ruchu Jaromír Polášek.

 


Spojení

Na Idinu Pilu lze dojet vlakem a následně dojít pěšky z železniční stanice Zátoň-Boubín na trati Volary – Vimperk – Strakonice, (cyklo)busem z Českých Budějovic přes Volary do zastávky Zátoň, autem přes Zátoň na parkoviště Idina Pila s omezenou kapacitou nebo do Lenory. Po celý den bude zajištěna bezplatná kyvadlová doprava Lenora – Zátoň – Idina Pila a zpět.

Projekt Zlatá stezka

síť turistických cest na „Zelené střeše Evropy“, který je spolufinancován Jihočeským krajem, Státním rozpočtem ČR a Evropskou unií z Evropského fondu regionálního rozvoje (ERDF) v rámci Evropské územní spolupráce Česká republika – Svobodný stát Bavorsko, rozšířil stávající dálkovou trasu z Bavorska o jihočeskou a západočeskou část.

Nově vyznačené turistické trasy o celkové délce 631 kilometrů, které vznikly v rámci projektu Interreg, navazují na stejnojmennou síť ve východním Bavorsku (Goldsteig), s níž jsou propojeny třinácti přeshraničními cestami. Trasy vedou po značených stezkách Klubu českých turistů a jsou nově vyznačeny logem stezky ve tvaru oranžového S (hlavní trasa) a modrého S (propojovací a přiváděcí trasy). Trasy budou vedle značení osazeny odpočívadly a informačními panely.

Hlavní trasa české Zlaté stezky je dlouhá 289 kilometrů. Jihočeská část měří 86 kilometrů a západočeská pak 203 kilometrů.

Více informací naleznete ZDE:  a www.facebook.com/jiznicechy