Vyberte nejlepší českou DestinaCZi. Pivovar nebo planetárium?

V České republice můžete najít mnoho úžasných destinací cestovního ruchu, které dokáží chytnout za srdce, a proto agentura CzechTourism vyhlašuje další ročník soutěže DestinaCZe. Soutěž podporuje domácí cestovní ruch a regionální rozptyl turistů mimo klasické, vytížené cíle turismu.

„DestinaCZi pořádáme coby soutěž pro podporu domácího cestovního ruchu, vítězové získávají naši mediální podporu, díky které mohou  turisty pozvat na méně vytížená nebo úplně nová místa,“ doplňuje ředitel CzechTourism Jan Herget.

CzechTourism spouští hlasování 7. ročníku soutěže DestinaCZe. Známí influenceři KubajSZ a Freecoolina provedou hlasující po devíti jedinečných destinacích, které mezi sebou soutěží ve třech kategoriích. „Videa jsou zpracována formou video blogu, který se snaží co nejvěrohodněji přiblížit především autenticitu místa a nalákat tak turisty k následné návštěvě“ dodává k videopozvánkám na DestinaCZi ředitelka marketingu pořádající agentury CzechTourism Andrea Jirglová.

První kategorie s názvem Trendy a novinky zve do nově otevřených turistických atrakcí, které započaly svůj provoz od konce minulého ročníku soutěže. Pro rodiče s dětmi je určena druhá kategorie – Kudy z nudy, ve které soupeří turistické atraktivity určené pro celou rodinu. Pro vyznavače aktivního odpočinku je připravena třetí kategorie, Česko jede, ve které se představují destinace aktivního turismu. Tedy místa pro dovolenou na kolech, bruslích atd.

Mezi finálové uchazeče letošního ročníku, pro něž je možné hlasovat, se dostalo mimo jinými největší 3D stereoskopické planetárium ve střední Evropě (Brno), safari pivovar spojený s programem pro záchranu nosorožců (Dvůr Králové nad Labem) i trailová střediska na Klínovci či v Moravském krasu.

Loňským absolutním vítězem soutěže se stala Stezka korunami stromů – Krkonoše, která byla nominována v kategorii Trendy a novinky a získala celkem 5 078 hlasů. Celkem bylo v loňském ročníku soutěže rozdáno více než 40 000 hlasů.

Pro hlasující jsou připraveny mimo jiné vstupy do jednotlivých subjektů v soutěži. Hlavní cena soutěže je zážitkový pobyt na 2 noci v Moravském krasu a zapůjčení kol pro 2 osoby.

 

V soutěži je možné hlasovat od 6. května do 2. června 2019 a to na webové stránce: https://www.visitczechrepublic.com/DestinaCZe