Velikonoce na Mariánském

Na Mariánském náměstí jsou ode dne 31.3.-16.4.2023 Velikonoční trhy, kde můžete oslavit příchod jara. Trhy jsou otevřeny vždy od 11.00-18.00 hodin a najdete je před budovou Nové radnice.

V prvních dnech po otevření se můžete těšit na bohatý program, který je určen pro děti i dospělé, tudíž můžete vyrazit s celou rodinou.

Dnes 31.3.2023 v 11 hodin jsme mohli vidět oficiální zahájení trhů představiteli hl. m. Prahy., poté jsme si mohli poslechnout pěvecké vystoupení MŠ Národní, sboru Školy Jaroslava Ježka a dětské kapely Cukr. V odpoledních hodinách nás roztančil folklorní DJ Richard Mach a dále následovalo loutkové představení Morena. Do večera byl program ještě velmi pestrý. V následujících dnech se bude program z části opakovat, ale přibudou i další vystoupení jako například beatbox show Telefreestyle a vystoupoení saxofonového kvarteta KLASAX.

Co se týče trhů, naleznete zde několik různorodých stánků.

K zakoupení jsou například ilustrované obrázky Svatja a keramika s velikonočními motivy na podporu Ukrajiny. Jídlo si lze koupit ve stánku s názvem Potravinová banka, kde nabízejí obložené chleby a housky různých chutí. Pití zde seženete studené i horké, a to hned o dva stánky vedle od Potravinové banky. Nabídka je velmi pestrá od svařeného vína a horkého cideru přes klasické čepované pivo až k míchaným alko nápojům. Největší specialitou, kterou na trzích můžete ochutnat je velikonoční Krasličák, což je zelený pivní speciál. S jídlem i pitím můžete využít židlí a stolečků, kterých tu je poměrně dost.

 

Doporučuji na trhy zajít a načerpat jarní náladu a velikonoční inspiraci.

 

Text a foto : Eliška Mrázová , studentka VŠKK