Stříbrný Přindiš, bronzová Hilgertová. Češi v extrémním slalomu opět bodovali

Druhou zastávku Světového poháru v Markkleebergu ukončil medailový souboj v extrémním slalomu. Český tým v této nové olympijské disciplíně pro Hry v Paříži opět ukázal svou sílu – obhájce vítězství z Troji a úřadující mistr Evropy Vít Přindiš si tentokrát dojel pro stříbro, Amálie Hilgertová přidala bronz.

Nedělní odpolední program v německém Markkleebergu se nesl ve znamení závodů v extrémním slalomu. Do vyřazovacích rozjížděk nastoupilo osm českých lodí, do finále se nakonec probojoval Vít Přindiš a Amálie Hilgertová.

Pořád tenhle závod beru spíš jako zábavu. Myslím, že jsem pokaždé dobře ustála to, že jsem startovala z levé části rampy, což nebylo nejšťastnější, ale vždy jsem to vybojovala dobře. Až ve finále se mi to úplně nepovedlo a netroufala jsem si drát se dopředu hned. Počkala jsem si a když jsem věděla, že není na co čekat, tak jsem v cílové rovince zabrala, a nakonec Britku předjela,“ zhodnotila Hilgertová, která na stupních vítězů doplnila stříbrnou Němku Caroline Trompeterovou a Rusku Ksenii Krylovou.

Také Přindiš dokázal v nabité konkurenci projít až do finále, všechny dosavadní jízdy vyhrál.

Jelo se mi dobře, celý den jsem si užil. Ve finále mě ale hned v první protivodě trefil do hlavy Joe Clark, čímž se i diskvalifikoval. Nemít helmu, co mám, asi by to bolelo o dost víc – popravdě jsem to moc nepochopil, tyto incidenty by se neměly stávat,“ popsal Přindiš střet s britským závodníkem.

Ale oklepal jsem se z toho, a dokonce měl šanci i na vítězství, protože Pepe (Goncalves) udělal ke konci dost velkou chybu. Pak mě pro změnu atakoval třetí Němec Stefan Hengst, tak z toho bylo nakonec druhé místo a Pepe zůstal první,“ usmíval se bronzový Přindiš po slavnostním ceremoniálu.

Česká výprava z druhého Světového poháru odcestovala se třemi medailemi.

 

Zdroj a fotokredit: Český svaz kanoistů