Srpnová volba sládků – Pivní SandÁLE

  V  srpnu se ve více než tisícovce restaurací po celé republice  bude čepovat pivo s příznačným názvem SandÁLE. Svrchně kvašený letní Ale je osvěžující lehké pivo s americkými kořeny, ideální pro horké letní dny.

Slunce, pláže, zahrádky … a SandÁLE! Teprve teď je léto kompletní.

Lehký svrchně kvašený Ale, který v srpnu nabízí vybrané tuzemské hospody v rámci Volby sládků, je plný chmelu a přesto osvěžující. Už v prvním doušku zaznívají svěží tóny grapefruitu a lesního ovoce.

„Lehký letní Ale mohli příznivci Volby sládků ochutnat už před pěti lety. Patří tak k nejstarším recepturám, které jsou součástí Volby sládků do dnešních dní. Protože ale každé léto přináší nové zážitky, i my pokaždé drobně pozměníme recepturu, složení sladů a chmelů a vznikne unikátní pivo ideální na letní posezení s přáteli.“  říká manažer Volby sládků Tomáš Drahoňovský.

V červenci nabídl  program Volba sládků společnosti Plzeňský Prazdroj unikátní slovenské pivo Dobrodruh. Toto pivo typu India Pale Lager bylo výsledkem spolupráce sládků Pivovaru Šariš s inovátory z piešťanského minipivovaru ŽiWell. Srpnové pivo uvařili přímo v plzeňském Prazdroji. Pivo SandÁLE vychází z tradiční receptury Summer Ale. Jde o světlé, svrchně kvašené, nefiltrované pivo s bohatou chmelovou vůní a chutí s tóny grapefruitu a lesního ovoce. Pro jeho výrobu byly použity plzeňský a mnichovský slad a americké chmely odrůd Chinook, Simcoe a Amarillo. Obsah alkoholu dosahuje 4,1 % a hořkost pak hodnoty 31 IBU. Letní Ale SandÁLE bude k mání pouze čepovaný a fanoušci speciálních piv si mohou najít nejbližší výčepní místo na stránkách volbasladku.cz. Piva typu Ale se vyrábějí s použitím kvasinek svrchního kvašení, které na rozdíl od kvasinek spodního kvašení fermentují pivo při vyšších teplotách, rychleji a produkují významnější množství vedlejších kvasných produktů, jako jsou estery či fenoly. Ty pak dávají pivu typický ovocný či kořenný nádech. Piva Summer Ale jsou lehčí a méně alkoholická piva tohoto typu, vhodná pro horká letní období.

Speciální program Volba sládků

Plzeňského Prazdroje přináší již 7. rokem milovníkům piva nové pivní zážitky. Každý měsíc nabízí piva nejrůznějších pivních stylů a chutí. Plzeňský Prazdroj tento speciální program spustil v květnu 2015 a přinesl do více než 1350 hospod už přes 60 druhů pivních speciálů.

„Volba Sládků je program určený pro vybrané hospody a restaurace s perfektní péčí o pivo. Nabídka je časově omezená na 1 měsíc, aby pivaři měli možnost ochutnat až 12 unikátních čepovaných piv, která nejsou v konkrétní hospodě běžně dostupná. Vrchním sládkem programu Volba sládků je Tomáš Pokorný, který se svým týmem vaří pro tento program mimořádná piva a připravil pestrou nabídku na celý rok dopředu,“ vysvětluje Tomáš Mráz, obchodní ředitel Plzeňského Prazdroje.

Jaromír a Věra Hamplovi

Foto a zdroj: Plzeňský Prazdroj