Společnost Bell oznámila, že podepsala smlouvu na dodávku čtyř vrtulníku Bell 505 do Pobaltí a pátý tam už dodala

 Na výstavě European Rotors 2022 společnost Bell Textron Inc., dceřiná firma Textron (NYSE:TXT) oznámila, že podepsala novou smlouvu na dodávku 4 strojů Bell 505 do Pobaltí. Firma rovněž sdělila, že další (pátý) Bell 505 už do regionu dodala.

Vrtulníky Bell 505 se v Evropě těší rostoucí oblibě – tři z výše zmíněných strojů si u Bellu objednal nezávislý zástupce pro pobaltské státy – společnost Airborne; a jsou určeny pro soukromé zákazníky a pro výcvik pilotů. Čtvrtý Bell 505 je objednaný přímo pro soukromého zákazníka a další soukromý zákazník už svůj stroj Bell 505 obdržel.

„Je fascinující, jak poptávka po těchto strojích v Evropě neustále roste,“ řekl Patrick Moulay, senior viceprezident pro mezinárodní komerční prodej společnosti Bell a dodal: „U pobaltských států vidíme opravdu velký potenciál pro další rozvoj a rozšiřování našich aktivit. Velmi nás těší, že se seznam nezávislých zástupců Bellu rozšířil o dalšího perspektivního člena – společnost Airborne.“

Moulay dále pokračoval: „Protože pro něj mají nejrůznější využití, tak jedna z věcí, kterou na tomto vrtulníku naši zákazníci velmi oceňují, je jeho přizpůsobivost – od korporátní přepravy, kde je zásadní rychlost, po přepravu turistů za památkami, kdy naopak pohodlí hraje důležitou úlohu až po výcvik v přistání na horách, kde piloti Bellu 505 ocení jednoduché intuitivní ovládání stroje.“

„Velmi nás těší, že jsme se stali nezávislým zástupcem Bellu pro pobaltské státy; představuje to začátek nové kapitoly vzájemných vztahů,“ uvedl Max Lunov, majitel společnosti Airbourne. „Vysoký výkon, všestrannost a komfort tohoto vrtulníků znamená, že se snadno přizpůsobí nejrůznějším potřebám našich zákazníků.“

Stroj byl navržen v prvé řadě s ohledem na bezpečnost, výkon a cenovou dostupnost,

kombinuje v sobě nejmodernější avioniku a technologii řízení motoru s velkou otevřenou kabinou, která poskytuje panoramatický výhled všem cestujícím. Plně integrovaná sada avioniky Garmin G1000H NXi a dvoukanálový motor řízený systémem FADEC poskytují pilotům všech úrovní dovedností maximální přehled o situaci a snižují jejich pracovní zátěž. Díky univerzální kabině a vynikajícímu výkonu patří stroj Bell 505 k nejoblíbenějším vrtulníkům ve své kategorii mezi uživateli z řad jak soukromých majitelů, tak bezpečnostních složek a výcvikových organizací.

O společnosti Bell

Myslíme nad rámec toho, co děláme. Již více než 85 let měníme zážitek z létání a toho, kam až se můžeme dostat. Byli jsme prvními, kdo prolomil hranici zvuku a kdo získal certifikaci pro komerční vrtulník. Byli jsme na palubě první lunární mise NASA a uvedli jsme na trh pokročilý systém s překlopnými rotory. Dnes definujeme pokročilou leteckou mobilitu a nastavujeme její standardy. Kromě centrály ve Fort Worth v americkém Texasu působíme jako dceřiná společnost Textron Inc. v dalších strategických lokalitách po celém světě. Díky tomu, že více než čtvrtina našich kolegů sloužila v armádě, je naší vášní pomáhat právě armádě plnit její mise. Naše průlomové inovace přinášejí zákazníkům výjimečné zážitky. Efektivně, spolehlivě a v první řadě bezpečně.

 

O společnosti Textron

Textron Inc. je multioborová společnost, která využívá svou globální síť leteckých, obranných, průmyslových a finančních podniků k tomu, aby zákazníkům poskytovala inovativní řešení a služby. Textron je známý po celém světě díky svým silným značkám, jako jsou Bell, Cessna, Beechcraft, Hawker, Jacobsen, Kautex, Lycoming, E-Z-GO, Arctic Cat, Textron Systems a TRU Simulation + Training. Další informace naleznete na adrese: www.textron.com.

 

Některá prohlášení v této tiskové zprávě jsou plánovaná prohlášení, které mohou obsahovat výnosy a tržby nebo popisovat strategie, cíle, výhledy apod. Toto prohlášení se vztahuje pouze k datu, kdy bylo vydáno, a naší povinností není jej v budoucnosti aktualizovat či revidovat. Tato tvrzení podléhají známým a neznámým rizikům, nejistotám a dalším faktorům, které mohou způsobit, že se naše skutečné výsledky budou významně lišit od těch, které jsou v těchto výhledových prohlášeních uvedeny, včetně mimo jiné efektivnosti investic do výzkumu a vývoje nových produktů, případně neočekávaných výdajů nebo zpoždění v souvislosti se uváděním významných nových produktů nebo programů. Dále mezi tyto okolnosti patří změna priorit nebo snížení výdajů na obranu vlády USA, včetně těch, které se týkají vojenských operací v zahraničí; změny celosvětových ekonomických nebo politických podmínek, které ovlivňují poptávku po našich produktech, úrokové sazby nebo směnné kurzy; naše schopnost fungovat podle očekávání a kontrolovat náklady na základě smluv s vládou USA; kompetence vlády USA jednostranně upravovat nebo ukončovat své smlouvy s námi podle potřeb vlády USA nebo pro naše neplnění, měnit platné zásady zadávání veřejných zakázek a účetnictví nebo za určitých okolností zadržovat platby nebo nás pozastavit nebo vyloučit jako dodavatele způsobilého k získání budoucích zakázek; změny v prioritách financování zahraničního vojenského sektoru nebo rozpočtová omezení a rozhodnutí anebo změny vládních nařízení nebo politik týkajících se vývozu a dovozu vojenských a komerčních produktů; a problémy s výkonem u klíčových dodavatelů, subdodavatelů nebo obchodních partnerů.