Situace se postupně vrací zpět do normálu a počty cestujících ve vlacích a autobusech zpět rostou.

RegioJet proto již od příštího týdne navýší zpátky počty vlakových a autobusových spojů, kdy postupně by mělo být na konci příštího týdne v provozu již kolem 60 % spojů. RegioJet registruje již nyní zvýšený zájem o cestování – oproti minulému týdnu přibližně o 30 % a na trase Praha – Ostrava a zpět proto již od dnešního dne přidal další dva spoje.

Souvisí to s tím, jak postupně ve větší míře začínají fungovat úřady, firmy, či školy a jak se zvyšuje počet těch, kteří mají opět více možností vyřizovat potřebné záležitosti.

Například na trase Ostravsko – Praha a zpět postupně pojede již v závěru příštího týdne denně až 6 spojů v každém směru (celkem 12) a na trase mezi Prahou a Brnem to budou 4 spoje v každém směru (celkem 8), vlaky RegioJet začnou opět zajíždět také do Břeclavi. Od konce příštího týdne budou mít cestující k dispozici také všechny 4 cestovní třídy (Business, Relax, Standard a Low-cost) a také ceny se vracejí na předkoronavirovou úroveň.

Posílení čekají také autobusové linky – a to například Praha – Liberec a zpět, Praha – Chomutov / Most a zpět nebo Olomouc – Zlín a zpět s přípojem na vlaky RegioJet ve směru Praha.



Od 14. 6. pak již bude vnitrostátní doprava fungovat bez omezení – jízdenky jsou již v prodeji.



RegioJet zároveň ve svých spojích trvale zachová některá hygienická opatření, která v nedávné době zavedl, tak aby cestujícím garantoval nejvyšší možnou bezpečnost přepravy.

RegioJet je současně co nejdříve připraven obnovit přeshraniční spojení – zejména do zemí, jako je například Rakousko, Německo či Slovensko. Překážkou je zatím zákaz pravidelné přeshraniční autobusové a vlakové dopravy, který vydala 12. 3. vláda, a který je vedle uvolnění cestování občanů přes hranice také třeba odvolat, aby se mohla mezinárodní přeprava rozběhnout.

Je to zapotřebí vyřešit co nejdříve – máme od včerejšího večera desítky dotazů zákazníků, kdy bude tato doprava obnovena. Zároveň je třeba vést také aktivní jednání se Slovenskem, kde – na rozdíl třeba od Rakouska, existuje překážka podobného opatření jako na české straně – a tedy zákaz přeshraniční přepravy a stále také celkového pohybu osob. Slovensko je vedle Rakouska přitom destinací, kde by se pravidelná přeshraniční přeprava osob měla obnovit co nejdříve.

 

Celkem už RegioJet obnovil mezinárodní spojení do více než desítky evropských destinací