Salač odstartuje zítra ve světovém šampionátu jako patnáctý

Druhým dnem dnes pokračoval letošní druhý podnik světového šampionátu silničních motocyklů MotoGP v Losail. Na programu byl poslední volný trénink a kvalifikace. V té se v kategorii Moto3 Filipu Salačovi těsně nepodařilo postoupit do Q2 a zítra tak bude stát na gridu jako patnáctý.

 

V dopoledním třetím volném tréninku skončil český zástupce na dvanáctém místě. Celé pole jezdilo pomalejší časy než v pátek. Důvodem byl silný vítr a nafoukaný písek na trať. Podmínky tak byly velice těžké.

V ranním FP3 tréninku podmínky nebyly vůbec jednoduché, foukalo na trať hodně písku a celkově to klouzalo, ale dokázal jsem zajíždět stabilní časy sám, což bylo dobré. Trénink mě bavil, sice to bylo těžké, ale užíval jsem si to,“ zhodnotil Salač dopolední část dne.

V kvalifikaci bohužel přišlo zklamání, a to především z přístupu týmového kolegy. Dohodnutá strategie se nekonala a Filip tak v posledním rozhodujícím kole Q1 místo potřebného slip streamu táhl několik soupeřů, kteří ho poté přeskočili.

Při kvalifikaci jsme měli s týmovým kolegou Andrea Mignou dohodnutou určitou strategii, že mu pomohu a on pak mně. To bohužel moc neklaplo, protože mi ujel za najížděcím kolem. Celkově mi přišlo, že se mu moc nechtělo z boxů, ale snažil jsem se to zajet sám. Mohli jsme vidět, že zajet rychlé kolo sám je tady skoro nemožné, protože jsem jel fakt na hraně, technické sektory jsem měl dobré, ale jak přijdou rychlé pasáže, tak tam se člověk bez slip streamu neobejde. Dal jsem do toho všechno a mrzí mě, že výsledek je takový. Každopádně budu startovat okolo patnácté pozice, protože padlo několik penalizací a tady v Kataru víme z minulého víkendu, že není nic ztraceno. Důležité je se soustředit na závod, už se těším na zítra,“ neztrácí sebevědomí český zástupce.

 

V neděli tedy čeká Filipa Salače další souboj o mistrovské body. Zatím má na svém kontě tři a pokud se mu podaří předvést podobně bojovný výkon jako minulý víkend, jistě své bodové konto rozšíří.

 

Zdroj: TZ Autoklub ČR

Foto: Snipers Team