Rodinný den Správy železnic ve stanici Praha-Dejvice

Nádraží v Praze-Dejvicích bude tuto sobotu dějištěm Rodinného dne Správy železnic. Na návštěvníky akce čeká bohatý program pro všechny věkové kategorie. Jeho součástí budou i jízdy historických vozidel, které připravily jako partner akce České dráhy v rámci svého regionálního dne železnice.

Rodinný den proběhne v Praze-Dejvicích v době od 10 do 16 hodin. Pro návštěvníky bude připravena spousta zábavy, stejně tak řada kulturních vystoupení. Děti se budou moci zúčastnit nejrůznějších sportovních disciplín, soutěží a workshopů.


Chybět nebudou ani stánky s informacemi o přípravě výstavby vysokorychlostních tratí v Česku nebo o plánovaných i probíhajících stavbách na železnici. Prostor dostanou také pravidla bezpečné železnice s tematickou soutěží o ceny a prezentace Správy železnic coby perspektivního zaměstnavatele. Ukázky své činnosti předvedou drážní hasiči.


V dopoledních hodinách vyjede na trasu z Masarykova nádraží do Dejvic a zpět zvláštní parní vlak.

V pravidelných intervalech se pak mezi oběma stanicemi uskuteční jízdy unikátního parního vozu Komarek a legendárního motorového vozu řady 831, známého pod přezdívkou Kredenc.


Pořadatelé akce budou dohlížet na dodržování všech platných hygienických opatření. Návštěvníci se budou pohybovat v oddělených sektorech.