Rakouské cestovní kanceláře objevovaly Východní Moravu.

Čtyřčlenná skupina zástupců rakouských cestovních kanceláři absolvovala  9. a 10. října studijní cestu po Východní Moravě, během níž mapovala turistickou nabídku regionu pro budoucí skupiny rakouských turistů.  

Zástupci touroprátorů Hofer Raisen a EUROTOURS se seznámili s nabídkou luhačovických lázní, prohlédli si expozici Princip Baťa a budovu 21. ve Zlíně a obdivovali památky UNESCO v Kroměříži. Studijní cestu pro ně připravila Centrála cestovního ruchu Východní Moravy společně se Zahraničním zastoupením Czechtourism ve Vídni a s partnery ve zmíněných městech.

 

Rakouský trh je pro nás velmi důležitý, patří mu pomyslná čtvrtá příčka z hlediska počtu hostů a přenocování cizinců ve Zlínském kraji. V posledních dvou letech pozorujeme trend zvyšování počtu hostů, ale také mírné zkracování délky pobytu v kraji. Naší snahou bude zachovat zájem Rakušanů o lázeňské pobyty a současně připravit atraktivní itineráře pro poznávací zájezdy. Věřím, že ve spolupráci se zahraničním zastoupením Czechtourism ve Vídni a našimi podnikateli se to podaří“, říká Petra Psotková, ředitelka Centrály cestovního ruchu Východní Moravy .

 

Rakouské hosty oslovila úroveň infrastruktury a služeb v Luhačovicích, stejně tak je oslovil příběh firmy Baťa ve Zlíně. V Kroměříži ocenili nabídku doprovodných služeb při poznávání atraktivních památek UNESCO – například prohlídku Podzámecké zahrady a historických zajímavostí města v elektrickém vláčku s německy mluveným komentářem, variabilitu nabídky prohlídkových tras v Arcibiskupském zámku a zahradách i dopravní dostupnost Kroměříže.