Přes 120 psů lidí bez domova bylo v Praze naočkováno a označeno čipy

Ve čtvrtek 15. listopadu se v Praze uskutečnilo již šesté bezplatné očkování psů lidí bez přístřeší. Do zařízení Centra sociálních služeb Praha v Michli si přišlo očkovat proti vzteklině, psince a psoriáze své čtyřnohé miláčky dvanáct zájemců.

 

„Prostřednictvím těchto šesti bezplatných akcí se nám podařilo naočkovat už přes 120 psů lidí bez přístřeší. Zároveň byli označeni i čipy, s jejichž pomocí mohou být identifikováni v případě zaběhnutí či odchytu a případně vráceni majitelům. Těší nás takovýto zájem a i to, že majitelé psů si uvědomují, že vyšetření a očkování přispívá nejen k ochraně samotných psů, ale i Pražanů, kteří se s nimi dostanou do styku,“ uvedl k akci ředitel Centra sociálních služeb Praha Tomáš Ján.

Majitelé čtyřnohých miláčků zároveň měli příležitost konzultovat zdravotní stav a péči svých psů. „Dorazilo i několik klientů, kteří si jen přišli své psy nechat prohlédnout, protože jsou pro ně běžné služby veterináře cenově naprosto nedostupné. Uvědomují si však, že jejich psi jsou pro ně tím nejvěrnějším a nejbližším tvorem, kterého v jejich nelehkém životě mají. Proto se o ně starají a jsou schopni třeba nejíst, aby mohli svého psa nakrmit. Takže i na tuto akci reagují velmi pozitivně,“ doplnila zástupkyně ředitele Centra sociálních služeb Ludmila Tomešová.

 

Vzhledem k tomu, že o tento preventivní program je mezi lidmi bez přístřeší stále zájem, chce v něm Centrum sociálních služeb Praha i nadále pokračovat.