Praha 6 uvidí slavnostní průvod vojsk

U Písecké brány, kde průvod začíná, bude hrát historická kapela a diváci budou svědky řazení vojsk. Očekává se účast necelé tisícovky mužů, přičemž české nadšence vojenské historie by měli doplnit i jejich kolegové ze zahraničí (např. ze Slovenska, Maďarska, Rakouska, Německa či Polska).

Vojáci společně s trubači a bubeníky zamíří v 19 hodin z Písecké brány a dále budou pokračovat kolem Mariánských hradeb k parku Maxe van der Stoela. Zde bude již připraven bohatý doprovodný program: zazní dobové písně a zpěvy a rovněž bohoslužba slova.

mapa průvodu



Akci pořádá skupina Rytíři Koruny české za podpory městské části Praha 6, hlavního města Prahy a dalších partnerů. Za Prahu 6 se akce mj. zúčastní starosta Ondřej Kolář a místostarosta Jan Lacina, který je zodpovědný za oblast kultury, sportu a volného času. Na slavnostní průvod vojsk volně naváže velkolepá rekonstrukce bitvy na Bílé hoře, jež proběhne o víkendu 19. a 20. září na pláni u obory Hvězda.

Přijďte se podívat na jedinečný vojenský pochod a nasajte specifickou atmosféru, jež byla před 400 lety cítit v předvečer velké bitvy.