Požár Praha Hostivař 8.5.2018


Od odpoledních hodin hoří v Praze Hostivaři tovární haly. V ulici U továren, Praha-Hostivař je rozsáhlý požár .


Požár Hostivař , foto : Hasiči Praha





  • 6:20 9.5.Zplodiny hoření už nad místem požáru prakticky nejsou. Situace se výrazně zlepšila i v bezprostředním okolí.
  • 20:45 – na základě průzkumu vrtulníkem s termovizí bylo zjištěno šíření zplodin hoření na Záběhlice, Chodov, Strašnice, Vršovice, Krč, Nusle a Hostivař. Občané byli informováni, aby nevětrali. Prosím o dodržování pokynů, jde o vaši bezpečnost.
  • 16:15 – U požáru haly v pražské Hostivaři zasahuje inspektor, Atego a zatím jedna posádka RZP. Záchranáři vyšetřili vyčerpaného hasiče, kterého transportují do nemocnice. Vyšetřili také ženu na hladinu CO, v tomto případě bez nutnosti nemocničního ošetření.
  • 17:45 –  Rozsáhlý požár v objektu továren. Autobusové linky jsou odkloněny. Dočasně jsou obousměrně zrušeny zastávky V Nových domcích a U Továren. Zastávka Továrny Hostivař pro oba směry přemístěna do prostoru bývalé otočky TOS Hostivař. Zastávka V Chotejně směr Skalka přemístěna do stejnojmenné zastávky pro opačný směr v ul. V Chotejně. PROSÍME CESTUJÍCI, ABY NECHODILI DO BLÍZKOSTI MÍSTA UDÁLOSTI. OSTATNÍ ÚČASTNÍKY PROVOZU PROSÍME, ABY NEODSTAVOVALI SVÁ VOZIDLA NA OKOLNÍCH KOMUNIKACÍCH! Předpokládané obnovení běžného provozu: Bude dále upřesněno 
  • 18:00 – Policie apeluje na občany, aby dbali o svou bezpečnost i bezpečnost zasahujících složek a zbytečně do blízkosti požáru nechodili. Svým nezodpovědným přístupem komplikují policistům zajišťování bezpečnosti!

Fotogalerie ze zásahu