Peugeot Sport a Modex spojily své síly v projektu 9X8

Vůz 9X8, který kombinuje špičkové hardwarové a softwarové inovace se zcela inovativním designem, představuje začátek nové kapitoly v historii automobilových závodů. Modex jako oficiální partner programu Hypercar divize Peugeot Sport pro motoristické soutěže bude tento závodní speciál podporovat.

Peugeot Sport se od svého založení v roce 1981 zapsal do historie mnoha národních i mezinárodních šampionátů vývojem vozů, které v oblasti motoristického sportu zastávaly roli průkopníků.

Projekt Peugeot 9X8 je dalším krokem v oblasti přetváření norem a zavádění inovativních technologií.

„Máme radost, že se Modex připojil k týmu Peugeot TotalEnergies,“ prohlásil Jean Marc Finot, Senior Vice President Stellantis Motorsport. „V týmech Peugeot Sport a Stellantis Motorsport víme, jak je důležité, aby technologie sloužily každodennímu životu, a stejnou filosofii vyznává i společnost Modex, která nabízí špičková řešení v oblasti inovací a zabezpečení dat. Naše dva subjekty sdílejí stejnou snahu zaměřit se na tvorbu a vývoj softwaru, který je klíčovým prvkem výkonosti. Tyto společné cíle přirozeně vedly ke vzniku partnerství.“

Společnost Modex, kterou v roce 2017 založila skupina podnikatelů zaměřených na inovativní technologie s vizí přiblížit potenciál blockchainu světu, se stala předním světovým poskytovatelem řešení založených na blockchainu s rychle rostoucím působením ve veřejném i soukromém sektoru.

Vlajkový produkt společnosti, Modex Blockchain Database® (BCDB), je patentované řešení, které rozšiřuje tradiční podnikové databáze o možnosti a výhody blockchainu, což je přímým odrazem vize společnosti Modex spočívající ve využití technologii blockchainu k poskytnutí vyčíslitelné důvěryhodnosti organizacím a jednotlivcům po celém světě.

„Token“ Modex – nativní digitální měna, kterou se řídí ekosystém Modex a kterou lze použít jako prostředek pro přímé a bezpečné ukládání a výměnu hodnot, navíc umožňuje investorům z celého světa stát se součástí sítě Modex.

„Společnými hodnotami Peugeot Sport a Modex jsou výkon, inovace a efektivita. Jsme hrdí na to, že se můžeme podílet na tomto ambiciózním projektu,“ uvedl Mihai Ivascu, generální ředitel a spoluzakladatel společnosti Modex. „Odhodlání našeho partnera k novému přístupu k automobilovým závodům dokonale odráží ambici, které máme v Modexu, a tou je využití pokročilých technologií k vytvoření nových druhů sítí důvěry. Proto bude toto partnerství pro oba subjekty tak přínosné a naplňující: sledujeme stejné cíle, i když v různých prostředích.“

V rámci tohoto dlouhodobého partnerství chtějí týmy Peugeot Sport a Modex sdílet své nápady, inspirace a vize v oblasti technologií a inovací a vytvářet tak synergie.