P. Pavlova – Muzeum – Flora: dočasné přerušení provozu tramvají – ZMĚNA PRO VÍKEND 9. 3. 2019 – 10. 3. 2019

Z důvodu havárie vodovodu pod tramvajovou tratí Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) okamžitě zastavil provoz na tramvajové trati v Bělehradské ulici mezi Tylovým náměstím a Otakarovou ulicí. Z důvodu této neplánované výluky tramvají v úseku I. P. Pavlova – Otakarova dochází k operativní změně linek č. 6, 11 a 96 a X11

Změny tras tramvajových linek

Po dobu souběhu plánované rekonstrukce tramvajové trati ve Vinohradské ulici (od 9. 3. 0:30 hod) a havárie vodovodu v Bělehradské ulici (předpoklad do pondělí 11. 3.) budou tramvajové linky vedeny takto:

  • Linka číslo 6 je v úseku I. P. Pavlova – Koh-i-noor obousměrně odkloněna přes zastávky Náměstí Míru, Ruská a Vršovické náměstí.
  • Linka číslo 11 je v úseku Náměstí Bratří Synků – Nuselské schody – I. P. Pavlova – Flora obousměrně odkloněna přes zastávky Otakarova, Bohemians, Čechovo náměstí, Ruská, Blanická, Šumavská, Vinohradská vodárna a Orionka.
  • Linka číslo 13 je zrušena.
  • Linka číslo 23 je ve směru od Královky ze zastávky I. P. Pavlova odkloněna přes zastávky Náměstí Míru a Ruská do zastávky Čechovo náměstí, kde je ukončena (výstupní zastávka v Moskevské ulici, nástupní v Minské ulici).
  • Linka číslo 96 je v úseku I. P. Pavlova – Náměstí Bratří Synků obousměrně odkloněna přes zastávky Náměstí Míru, Ruská, Čechovo náměstí, Bohemians a Otakarova.

Změny v zastávkách tramvají:

Pro linky č. 10, 11 a 16  se zřizuje v obou směrech zastávka Blanická – v ul. Blanické, v občasných zastávkách tramvají.

Náhradní autobusová doprava:

Náhradní autobusová doprava X11 (v denním provozu) je prodloužena do trasy Vinohradská vodárnaJiřího z Poděbrad – Vinohradská tržniceNáměstí Míru – I.  P.  Pavlova – Bruselská – Otakarova – Nám. Bratří Synků.

K dopravě ve vyloučeném úseku doporučujeme využívat linky metra.

Více informací také zde: http://www.dpp.cz/omezeni-dopravy/i-p-pavlova-muzeum-flora-docasne-preruseni-provozu-tramvaji/

http://www.dpp.cz/mimoradne-udalosti/1_6267/