Obora Sedlice se po třinácti letech otevře veřejnosti.

 Děti čeká křest pohádkové knížky, soutěže, myslivečtí psi a sova . Sedlická obora v sobotu 13.5. 2023 po třinácti letech otevře svou bránu veřejnosti. V rámci akce Po stopách zvířat a pohádky, bude v Myslivecké síni pokřtěna knížka pohádek o Vodníkovi Okřehkovi ze Sedlické obory. Kmotry pohádek budou paní baronka Jana Germenis-Hildprandt a režisér Zdeněk Troška. Pro děti je připravená naučná stezka, kynologický kroužek, sova i soutěž o knížku.

Obora Sedlice se druhou květnovou sobotu po třinácti letech otevře veřejnosti a na svět přivítá pohádkovou knížku s názvem O vodníkovi Okřehkovi ze Sedlické obory.

„Děj pohádek je zasazen do krásného prostředí Obory Sedlice, které je s několika rybníčky pro vodníka jako stvořené. Vodník Okřehek samozřejmě nežije v oboře sám, má kamarádku bludičku Eli, která zná leckterá kouzla a z nebeské výšky na oba dohlíží Měsíc. Knížka je plná nádherných obrázků, které kromě obory zachycují i městečko Sedlice, sousední ves Holušice i nedaleký zámek v Blatné,“ přibližuje autorka pohádek, novinářka a spisovatelka Petra Hátlová.


Kmotry pohádkové knížky budou paní baronka Jana Germenis-Hildprandt a režisér Zdeněk Troška, kteří se uvedení pohádek do života osobně zúčastní. Během křtu proběhne soutěž o knížku s podpisy autorky a kmotrů.
Křest knížky bude součástí akce Lesů ČR Po stopách zvířat a pohádky.

„V rámci zpřístupnění části Obory Sedlice se děti mohou těšit na naučnou stezku, kde se naučí poznávat lesní zvířata a mnoho dalšího. Nachystané je kynologické stanoviště, kde se děti budou moci seznámit s mysliveckou kynologií a těšit se mohou i na sovu, kterou na akci přivezeme ze záchranné stanice Makov,“ popisuje program lesní správce LS Vodňany Ing. Radovan Nůsek.

Během akce ve stylovém prostředí Myslivecké síně bude promítáno video nejen o historii Sedlické obory.

„Po shlédnutí filmu plánujeme debatu s návštěvníky,“ dodává Ing. Nůsek.

Obora Sedlice bude pro veřejnost otevřená od 12 do 17 hodin, křest knížky bude v 15 hodin.

Křest knížky je pořádán za laskavé podpory města Sedlice. Akce je určena pro děti i dospělé. Vstup do obory bude hlavní bránou.

Vzhledem k období, kdy jsou lesy plné mláďat, nebude do obory povolen vstup psům.