Nové parkoviště u nemocnice otevírá své brány

Dnešního dne bylo ve zkušebním provozu zprovozněno nové parkoviště u nemocnice, v ulici Generála Tesaříka. Jeho celková kapacita je 122 parkovacích stání, výstavbu financuje město Příbram ze svého rozpočtu. Součástí projektu je i točna pro autobusy MHD, výstavba nové zastávky, která bude stát přímo před nemocnicí, je plánována na letošní jaro.


Nové parkoviště

V rámci zhruba dvouměsíčního zkušebního provozu budou doladěny poslední detaily. Terénní úpravy kolem parkoviště, výsadba zeleně a vodorovné dopravní značení budou realizovány, jakmile nastanou příznivé klimatické podmínky.

nemocnici

Náklady na výstavbu dosáhly výše 9 milionů 140 tisíc korun (včetně DPH), zhotovitelem stavby je společnost BES, s. r. o. Údržbu a správu parkoviště budou mít na starost Technické služby města Příbrami.

 

Po dobu zkušebního provozu bude parkování zdarma.

Příbram (německy Freiberg in Böhmen, Przibram či Pribram, v období protektorátu Pibrans; vedle obvyklého genitivu Příbrami je v názvech okolních obcí užíván i starší tvar Příbramě[2]) je město ve Středočeském kraji, 54 km jihozápadně od Prahy v oblasti pod Brdy na říčce Litavce. Žije zde přibližně 33 tisíc[1] obyvatel. Příbram byla proslulá jako historické hornické město, což nyní připomíná Hornické muzeum Příbram, jedno z největších hornických muzeí v České republice spravující rozsáhlý skanzen. Nyní, po útlumu těžby, je známá hlavně díky poutnímu místu Svaté Hoře, kde je barokní klášterní komplex. Ten se nachází na kopci přímo nad centrem města, s ním je spojený krytým schodištěm. Západní dominantu města tvoří zalesněný hřbet hory Třemošná (778 m) v Brdech.

Příbram se nachází pod úpatím Brd, jejichž nejvyšší vrchol Tok (865 m) leží jen necelých 10 kilometrů západně od centra města. Střední nadmořská výška města je 502 metrů. Celková výměra města je 33,41 km2. Městem protéká říčka Litavka a Příbramský potok, na němž je přímo v centru města několik rybníků, celková rozloha vodních ploch ve městě je 37,7 ha, tedy 1,1 % rozlohy města.

zdroj: wikipedia.org