Nové modely benzinových sekaček Fieldmann

Na rozlehlý trávník, situovaný třeba i ve svahu, nebo tam, kde je komplikovanější terén, vyšší a hustší travní porost, je optimální vyrazit s benzínovou sekačkou. Díky vyššímu výkonu a standardně i záběru s nimi komfortně obhospodaříte i větší plochy. Především jsou ale nezávislé na zdroji energie – pokud budete mít dostatek paliva, můžete s nimi pracovat i daleko od civilizace.

 

Kategorie benzinových sekaček Fieldmann zahrnuje stroje o různé síle motoru, šíři sečení, s pojezdem a bez pojezdu. O tom, který stroj zvolíte, rozhoduje velikost sečené plochy, náročnost terénu i vaše fyzická zdatnost. Vodítkem může být pravidelnost sekání:

„Na chalupu, kde trávník sekáte méně často doporučuji zvolit sekačku, která umožňuje boční nebo zadní odhoz – čím přerostlejší je totiž tráva, tím hůře se sbírá do sběrného koše,“ říká Tomáš Boukal, zástupce značky Fieldmann.

 

Optimální velikost stroje, variabilní pojezd

Menší sekačky bez pojezdu, které jsou vybaveny lehčím, ale velmi odolným plastovým šasi, jsou ideální na velké, ale rovinatější terény, na nichž oceníte jejich výkonnost, výdrž i nižší hmotnost. Na větší plochy, kde by bylo nutné tlačit stroj do svahu či přes nerovnosti terénu, jsou vhodné sekačky s pojezdem. Vyšší modely benzinových sekaček disponují dokonce variátorem, tedy plynule nastavitelnou rychlostí pojezdu. Variátor oceníte, zejména když je tráva přerostlá, takže můžete jet pomaleji pro dokonalejší sečení, anebo prostě jen pro své pohodlí – chcete-li rychlost sekačky přizpůsobit rychlosti své chůze anebo třeba momentální náladě. Změna rychlosti pojezdu přitom nemá vliv na otáčky nože.

 

Pokud jde o uživatelský komfort, přispívá k němu snadné nastavení výšky sečení i výběr z až čtyř způsobů, jak naložit s posečenou trávou: zvolit můžete automatický sběr do koše, mulčování, při němž jemně nadrcená tráva zůstává na trávníku jako přirozené hnojivo, zadní odhoz, kdy tráva zůstává ležet za sekačkou, a boční odhoz, při němž je odhazována do strany.

 

Osobně doporučuji funkci mulčování. V teplých měsících trávníku mulčování velmi prospívá. Posečená travní hmota pomáhá udržovat v trávníku více vlhkosti a ten pak snáze odolává i déle trvajícím horkům,“ vysvětluje Tomáš Boukal a doplňuje: „Trávník díky mulčování lépe udrží vláhu, odpar vody je nižší. Pozor, důležité je mulčovat vždy jen malé množství trávy. Toto množství by mělo odpovídat zkrácení trávníku asi o 1 cm – větší množství se nebude ideálně rozkládat, zaschne na povrchu, případně přijdou-li deště, může shnít.“

FZR 4611-144B: Menší sekačka na členité středně velké plochy

Univerzální motorová sekačka ideální pro středně velké a členité travnaté plochy. Stroj je vybavený robustním ocelovým šasi se záběrem sečení 46 cm. Pohon zajišťuje čtyřtaktní motor RATO OHV 144 cm3 a výkonu 2,5 kW. Na rovnějších plochách oceníte jednorychlostní pojezd, který lze snadno zapnout a zase vypnout. Předností sekačky je systém sečení 3 v 1, což znamená, že sekačka umí sbírat posekanou trávu do koše, mulčuje, anebo může trávu vyhazovat ven zadním deflektorem, což je funkce využívaná převážně při delší trávě. Jak velká zadní pojezdová kola, tak i kola přední jsou uložena v kuličkových ložiscích, samozřejmostí je centrální nastavení výšky sečení (8 pozic).

Koupíte za 6.999 Kč.

Více na Benzínová sekačka | FZR 4611-144B | Fieldmann.

 

FZR 4615-20LiBES: Sekačka s pojezdem pro pohodlí při práci

Dáváte-li přednost při práci maximálnímu pohodlí, nebo sháníte sekačku pro starší rodiče, je model FZR 4615-20LiBES určen právě pro vás. Tato sekačka s vlastním pojezdem je vybavena výkonným čtyřtaktním motorem DUCAR OHV 150 cm3. Startování stroje usnadňuje elektrický startér. Výšku sečení si vyberete a nastavíte podle potřeby, na výběr je sedm pozic (25-75 mm). Posečená tráva může být díky systému 4 v 1 buď jemně mulčována a použita k pohnojení trávníku, vyhozena ven za sekačku či do boku, nebo může být sbírána do sběrného koše o objemu 50 l s ukazatelem zaplnění. Pro větší pohodlí je sekačka vybavena také měkčenou rukojetí a přihrádkou na nápoje. Díky uložení kol v kuličkových ložiscích se se sekačkou velmi pohodlně manévruje. Koupíte za 8.499 Kč.

Více na https://www.fieldmann.cz/benzinova-sekacka/fzr-4615-20libes.

 

FZR 5114-170BV: Sekačka s regulací rychlosti

Výkonná benzínová sekačka s motorem RATO OHV 170 cm3 s robustní konstrukcí a ocelovým šasi se uplatní na rozlehlém trávníku, až do 1800 m2, kde si silný motor poradí i s přerostlou trávou. Komfortní práci na větších plochách napomáhá i záběr sečení 51 cm a čtyřrychlostní pojezd. Rychlost pojezdu lze upravit plynule variátorem, třeba podle náročnosti terénu. Možnost úpravy rychlosti uvítají i starší lidé či osoby se sníženou pohyblivostí. Pro ty může být jednorychlostní pojezd, nastavený většinou přibližně na 4 km za hodinu, příliš rychlý. Samozřejmostí je centrální nastavení výšky sečení (7 pozic). Díky systému 4 v 1 dokáže sekačka sbírat trávu do koše o objemu 62 l, má zadní i boční výhoz a také mulčuje.  Výškově nastavitelné madlo s měkčenou rukojetí je praktickým doplňkem pro příjemnější práci obsluhy. Koupíte za 8.999 Kč.

Více na Benzínová sekačka | FZR 5114-170bv | Fieldmann.

 

 


 

 

O značce FIELDMANN

Česká, kvalitní, spolehlivá a dnes již dobře zavedená a zákazníky vyhledávaná – to je značka FIELDMANN, která vznikla v roce 2010. I když název zní cizojazyčně, kořeny značky FIELDMANN jsou ryze české. Vedení i celé zázemí značky se nacházejí v samotném srdci České republiky. Dalo by se vlastně říci, že jde o produkty vyráběné srdcem. A nejde tu jen o zeměpisný význam. Produkty napříč celou nabídkou spojuje snaha o porozumění zákazníkovi a tím pádem důraz na funkčnost, kvalitu, bezpečnost, ergonomii a snadné použití či ovládání, využití současných technologií, ale také hezký design. Jednou ze zásad značky, které se její tvůrci i vývojáři od počátku drží, je cenová dostupnost výrobků. Svým zákazníkům pak Fieldmann přirozeně nabízí i kvalitní, dobře dostupný zákaznický servis.

 

Svou nabídkou pokryje značka FIELDMANN většinu potřeb spojených s péčí o zahradu a okolí domu, ale také o byt, dílnu či garáž. Na výběr jsou jak základní modely jednotlivých typů výrobků, tak prémiové produkty, v obou případech vždy se skvělým poměrem ceny a výkonu. Výkonná benzinová sekačka, plotostřih, AKU šroubovák, teleskopický žebřík, svářečka nebo šavlová pila? To všechno u značky FIELDMANN najdete. Bohatá nabídka zahrnuje také například techniku pro čerpání vody, dřevěný i kovový zahradní nábytek, grily či autopříslušenství. V posledních letech se značně rozšířila i nabídka AKU přístrojů. Program AKU FAST POWER 20V dnes zahrnuje komplexní škálu pomocníků pro dílnu i zahradu.