Nenechte si ujít oblíbený Festival ledových soch v Galerii Harfa Letos již podeváté!

Letošní zima sněhem a ledem bohužel příliš neoplývá. Pokud vám ta správná zimní atmosféra chybí, měli byste o posledním lednovém víkendu zavítat na střechu pražské nákupní Galerie Harfa. V termínu 25. a 26. ledna se zde uskuteční již devátý ročník populárního Festivalu ledových soch – letos na téma Království čar a kouzel. Kromě unikátních uměleckých děl z ledu se můžete těšit i na zajímavý doprovodný program pro celou rodinu. Navíc se můžete aktivně zapojit do hlasování o ten nejpovedenější ledový výtvor.

Festival ledových soch je největší akcí svého druhu pořádanou v České republice. Již tradičně je součástí zimního programu Galerie Harfa. Vždy je tematicky vymezen jedním konkrétním směrem, a tak jsme zde v předchozích letech mohli spatřit třeba postavy
z Večerníčků, komiksové hrdiny, ledové státníky a politiky, světové metropole nebo třeba zvířátka z polární zoo. V letošním roce nese festival podtitul Království čar a kouzel. A na jaké kousky se můžeme těšit?

Do světa plného nadpřirozena a mystiky vás vtáhnou čeští i mezinárodní hrdinové. Domácí scénu bude reprezentovat nesmrtelná Saxana, Pan Tau či Ježibaba z Perníkové chaloupky. Do dálných říší vás zanese Gandalf, Frodo Pytlík z Kraje i Merlin. Těšit se můžete také na setkání s Gargamelem, Harry Poterem, Malou čarodějnicí či Babou Jagou z pohádky Mrazík.

rok 2019 foto JBcysnews

Návštěvníci si mohou jednotlivé sochy nejen prohlédnout, ale také se zapojit do hlasování o tu nejkrásnější z nich. O jejich přízeň se utká 10 umělců, každý z nich bude mít ke své tvorbě k dispozici 10 ledových kvádrů o celkové hmotnosti přesahující 1 tunu. Jestlipak v letošním roce uspěje některý z vítězů předchozích ročníků nebo se štěstí obrátí na jednoho z trojice nováčků?

 

Sochy budou na střeše Galerie Harfa k vidění od víkendu 25. – 26. ledna do roztání. Určitě si tedy naplánujte nákupní výlet právě na tento termín. Propojíte ho se zajímavým kulturním zážitkem a pokud nebudete unavení, můžete si třeba i zasportovat – na kluzišti PRE Arena, kde vám v případě zájmu zapůjčí také brusle. Další informace naleznete na webových stránkách: www.galerieharfa.cz

O OC Galerie Harfa

Galerie Harfa v pražských Vysočanech byla otevřena 11. listopadu 2010. Již od počátku svého provozu se profiluje jako obchodní centrum nové generace. Jedním z výjimečných rysů je propojení se sousední O2 arenou, patřící mezi nejmodernější komplexy tohoto typu v Evropě. Ve 160 obchodech Galerie Harfa zákazníci nejen nakoupí, ale také žijí zábavou, sportem a módou. Střecha Galerie Harfa se od roku 2011 pyšní DinoParkem, který je jediný v Praze a do hlavního města přináší ověřený koncept zábavy a vzdělávání známý z Plzně, Ostravy a Vyškova. V zimních měsících je na střeše v provozu kluziště o rozměrech 20 × 30 m. V srpnu 2016 dokončila investiční skupina WOOD & Company akvizici administrativního a obchodního centra Galerie Harfa a stala se tak jejím novým akcionářem.