Největší coworking v České republice opět rozšiřuje svou působnost Ve Zlíně vzniká projekt Silo II powered by Impact Hub

Přímo v srdci Zlína, na adrese třída Tomáše Bati, vzniká na více než 5000 m2 sedmipatrové coworkingové a eventové zázemí s kavárnou pro byznys nomády, podnikatele, ale i menší či velké firmy. Projekt s názvem Silo II powered by Impact Hub” vzniká ve spolupráci s inovačním centrem NWT, které zde hraje roli investora, a největšího a nejstaršího coworkingového centra v České republice s více než desetiletou tradicí Impact Hub. Ten má za cíl přenést do Zlína své zkušenosti, podnikatelskou komunitu, úspěšné akcelerační programy, napojení na další města a pozitivní společenský i environmentální dopad.

 

To pravé propojení

 

NWT a.s. je česká inovační a technologická firma. Její vizí je přinášet lidem ty nejnovější světové technologie, nadčasové produkty a chytrá řešení. NWT se specializuje na inovativní projekty s ohledem na celosvětovou environmentální politiku a své technologické know-how směřuje stále více k udržitelnému rozvoji. Spojení s Impact Hubem bylo tedy nasnadě, protože Impact Hub dlouhodobě podporuje inovace, především skrze akcelerační programy zaměřené na startupy nebo společensky prospěšné podniky. Těmito akcelerátory ročně projde více než 100 projektů, jejich účastníci a členové sítě Impact Hub se mohou opřít o podporu zkušených expertů a mentorů, využít databázi ověřených kontaktů či investorů a zároveň si otevřít cestu k udržitelnosti a úspěchu svého projektu.

“Se společníky a kolegy z Hub Ventures jsme se do Zlína zakoukali a společný projekt nám přišel jako skvělá příležitost. Nyní, když se již myšlenka proměňuje ve skutečnost, jsme více a více přesvědčeni, že to je ten správný projekt pro období po covidu, kdy budeme moci být u toho, když se vše bude znovu probouzet. Chceme tomu pomoci tak, jako to děláme už deset let v jiných městech,” říká Zdeněk Rudolský, výkonný ředitel Hub Ventures, které mimo jiné provozuje Impact Huby v Česku.

 

Bývalý areál Masny a přímé sousedství baťovského obilného sila

 

Koncept budovy, o který se postarali architekti ze Semela Ateliers, vznikl s úctou k původní architektuře města a je inspirovaný konceptem Smart city. Je kontrastní, elegantní a vysoce funkční. Autentické historické prvky doplňuje seskupení fotovoltaických panelů, které připomíná markýzy. Obvodový plášť je v barvě betonu s cihlovými detaily. Obě sousední budovy se vzájemně citlivě doplňují a vyvažují. Pilotní otevření je naplánováno na konec prázdnin, oficiální provoz bude zahájen na konci října.

“Jakožto investoři projektu jsme hledali partnera, který by nám pomohl s vytvořením nového srdce města. Takového, který přinese zajímavou podnikatelskou komunitu, napojení na další města a celý svět. Který pomůže realizovat spoustu zajímavých akcí. A také jsme chtěli, aby městu přinesl pozitivní dopad nejen ve smyslu podnikatelském, ale i společenském a environmentálním. Když jsme poznali, co můžeme spolu s kolegy z Impact Hubu dokázat, věděli jsme, že jsme nalezli, co jsme hledali,” říká Vít Štěpánek, ředitel efektivní divize ICT NWT, který celý projekt za NWT zastřešuje.    

V Silo II powered by Impact Hub se nachází kanceláře pro jednoho i pro sto lidí, malé i větší openspacy, zasedací místnosti a eventové prostory pro dva i pro více než sto lidí a také kavárna.
V 1. až 6. patře je přes 40 kanceláří velikosti od 12 m2 do 400 m2, dostatek zasedacích místností a také střešní terasa vhodná na práci i na večerní party. Nechybí ani dostatek parkovacích míst pro auta i kola.

 

Více informací na webu hubzlin.cz