Na největším portálu pro seniory i60.cz startují on-line besedy s umělci, sportovci a dalšími osobnostmi

Nemůžeme na chatu, tak budeme na chatu. Tato slovní hříčka vystihuje projekt, který propojí seniory s osobnostmi z řad umělců, sportovců, lékařů či vědců. Cílem iniciativy, kterou organizuje obecně prospěšná společnost GENERACE i60, je odpoutat pozornost od negativních zpráv a nabídnout seniorům možnost povídat si s lidmi, které znají jen z médií.

Chaty budou probíhat na nejsledovanějším portálu pro seniory www.i60.cz, prvním hostem bude herec Divadla Ungelt Petr Stach.

„Potěšila nás reakce ze strany umělců, kteří na tento nápad okamžitě kývli, takže už teď máme domluvenou spolupráci například s Národním divadlem, Divadlem Ungelt, z oblasti sportu například tenisovou legendou Helenou Sukovou,“ říká šéfredaktor webu i60.cz Jan Raška. Podle něho se postupně připojí i další umělci či sportovci. „Název jsme zvolili formou slovní hříčky. Na chatu senioři nyní nemohou, a internetový chat je příležitost, jak jim dát příležitost být v kontaktu s osobnostmi, které často znají jen z médií. A chat v angličtině znamená klábosení, tedy příjemnou formu komunikace,“ dodává Jan Raška.

Z Národního divadla zahájí on-lije besedu ředitel Jan Burian, účast na besedách mimo jiné přislíbili Jan Čenský, Jan Přeučil, Milan Hein, Martin Pisařík, Jitka Smutná, Petra Nesvačilová a další osobnosti. Besedy budou probíhat zpravidla dvakrát týdně vždy v odpoledních hodinách a mohou je sledovat senioři a samozřejmě i mladší lidé z celé České republiky. Program a přesný čas besed bude možné sledovat na www.i60.cz.

Portál i60.cz je největší web pro seniory v České republice, měsíčně ho navštíví přes půl milionu unikátních uživatelů. Značnou část obsahu vytváří sami senioři, kteří zde najdou nejen zajímavé a užitečné čtení, ale mohou na něm také najít nová přátelství v seznamce, diskutovat či soutěžit a trénovat mozek kvízy.


Generace i60 o.p.s. se zaměřuje na organizaci projektů vedoucí k fyzické i psychické aktivitě seniorů. Organizuje například výstavy fotografií od seniorů, módní přehlídky pro „pokročilé“, turistické akce a výlety či různé on-line projekty cílené na starší generaci.