Mobilní telefon Sony Xperia 10 III

Do naší redakce jsme dostali ke krátkodobému testování, což znamená po dobu dvou týdnů, mobilní telefon od renomovaného výrobce Sony. Jednalo se o telefon střední třídy s kvalitním fotoaparátem.

První dojmy

Jelikož v naší redakci dlouhodobě používáme telefony vyšší třídy a to i od výrobce Sony, měli jsme dobrou možnost porovnání. Na první dojem telefon působí kompaktním vzhledem i standardní velikosti, takže bez problémů padne do ruky. Zapnutí, aktivování služeb a připojení proběhlo v pohodě, jediná věc, kterou jsme shledali mínusovou bylo, že telefon bez obalu docela klouže v ruce. Ale s ohledem na tuto skutečnost po dobu testování nedošlo k žádnému incidentu jako je pád, či poškrábání displeje.Můžeme tedy milovníkům fotografování a točení videí mobilním telefonem tento model doporučit. Výsledky vidíte v níže přiložených fotografiích a videích.

Výhody

Sony Xperia již od začátku, kdy přišel na trh, se vyznačuje vysoce kvalitní mediální složkou, tzn. kamera, přehrávač videí, přehrávač hudby, zde má vysokou úroveň a u námi testovaného typu tomu nebylo jinak . V naší redakci jsme se zaměřili především na tuto část, tedy natáčení videí, fotografování a využívání těchto předností a zde můžeme zdůraznit, že jsme nebyli zklamáni, naopak velmi mile překvapení.

Další podstatnou a velmi milou záležitostí je možnost odemykání telefonu otiskem prstu. Nastavíte si otisk prstu a telefon vždy otevřete tímto způsobem. Také rychlé dvojitým zmáčnutím spustíte fotoaparát okamžitě bez nutnosti odemykání. Vše bylo intuitivní a příjemné. Další výhodou tohoto telefonu z našeho hlediska je možnost využití dvou SIM karet, byť je to na úkor nemožnosti připojit SD kartičku, avšak velká kapacita vnitřní paměti telefonu umožňuje telefon takto využít.

 

Používání telefonu

Jak jsme zmínili již v úvodu, používali jsme v naší redakci dřívější vlajkovou loď Xperia a tak jsme neměli problémy s používáním tohoto námi testovaného telefonu. Po vložení zakoupení SIM karty, aktivování služeb jsme bez problémů i po instalaci programu do počítače v pohodě stahovali soubory, které jsme potřebovali, pro připojení na internet jsme využili Hotspot našeho stabilního telefonu a internet šel velice rychle. Díky tomu, že v telefonu bylo nainstalováno během testu minimum aplikací, rychlost telefonu byla rychlá a vyhledávání na internetu bylo pružné a přesné.

Samozřejmě, že jsme také využívali telefonní hovor a to jak klasicky tak pomocí reproduktoru, zvuk i hlas byl čistý a telefon hodnotíme v této oblasti na výbornou. Technické parametry naleznete na stránkách výrobce Různé možnosti, které jsme postupně objevili, jako například při fotografování možnost propojení s online informací pomocí služby Google, to nám umožnilo zjistit o jakou květinu či umělecké dílo na fotografii se jedná. Toto byla pro nás nová a zajímavá zkušenost.

Závěrem

Telefon Sony Xperia 10 IIIsi jistě nalezne mnoho příznivců a to právě proto, že v dnešní době jsou využívány sociální sítě a to jak Instagram, který se specializuje na fotografie, tak i Facebook, Twitter a další. Pořizovací cena do Kč 10 000 není jistě nízká, ale navazujeme na naši zkušenost a námi zakoupený model Xperia před více než 5 lety stále kvalitně funguje a splňuje požadavky dnešní doby. Tedy doporučujeme pro milovníky fotografií a především pro vášnivé uživatele sociálních sítí.