Mercedes-Benz Grand Prix vítá nové partnerství se společností Stemettes  v den svátku Mezinárodního dne žen 2021

  • Nové partnerství je nedílnou součástí iniciativy týmu Accelerate 25
  • Studenti Stemette začínají tento měsíc se zaměstnanci Mercedes F1
  • Partneři doufají, že zvýší počet talentů a počet ženských pracovních sil v oblasti STEM ve Spojeném království

Partnerství se společností Stemettes

Grand Prix Mercedes-Benz s oslavuje letošní Mezinárodní den žen potvrzením zahájení svého partnerství se společností Stemettes. Stemettes -oceněný britský sociální podnik vedený Dr. Anne-Marie Imafidon MBE  se snaží inspirovat a podporovat dívky, mladé ženy a  mladé lidi v oblasti vědy, techniky, inženýrství a matematiky. Začátek partnerství v závěru měsíce v rámci programu  Student Stemette spojí mladé ženy z nižšího sociálně-ekonomického prostředí a prostředí etnických menšin a zkušené inženýry Mercedes F1 ve čtyřměsíčním mentorském programu, jehož cílem je podporovat STEM na jejich cestě.

Prostřednictvím workshopů, akcí a studijních zkušeností spolupracovali Stemettes od roku 2013 s více než 50 000 mladými lidmi ve věku 5–25 let po celé Velké Británii a Irsku, aby inspirovali další generaci. Vzhledem k tomu, že ženy tvoří pouze 24% hlavních pracovních sil v konceptu STEM ve Velké Británii, organizace usiluje o to, aby všichni mladí lidé mohli informovaně rozhodovat o kariéře v odvětví STEM s cílem, aby ženy byly v daném oboru proporcionálně zastoupeny.

Program Accelerate 25

Jako součást iniciativy týmového pětiletého programu Accelerate 25, který byl vyhlášen v prosinci 2020, aby formalizoval naši vizi stát se rozmanitějším a inkluzivnějším týmem, naše partnerství se Stemettes poskytne našim zaměstnancům příležitost mentorovat a inspirovat se, stejně jako zvyšovat rozmanitost talentů týmu. V červenci se 10 mladých žen také zapojí do Stemettes Certification Academy, týdennímu online programu STEM, který zahrnuje inspirativní setkání se zaměstnanci Mercedes F1 a vedoucí ke kvalifikaci uznávané v průmyslu.

Dr. Anne-Marie Imafidon MBE, spoluzakladatelka a generální ředitelka společnosti Stemettes, uvedla:

„Jsme velmi rádi, že můžeme uzavřít partnerství s Mercedes-Benz Grand Prix, abychom motivovali a inspirovali dnešní generaci mladých žen a mladých lidí. Po osmi letech práce víme, jak důležitá je mentorská podpora a poradenství pro mentorované osoby, a těšíme se, až tento měsíc zahájíme naše programy se zaměstnanci Mercedes F1. Pevně věřím, že naše společná práce povzbudí více mladých lidí, aby si v budoucnu zvolili studium STEM předmětů STEM a vstoupili do odvětví STEM. “

Paul Mills, Chief people officer společnosti Mercedes-Benz Grand Prix Ltd, řekl:

„Jsem rád, že naše partnerství se Stemettes nyní začalo a těšíme se, že se rozběhne a zahájí náš první společný program.“ Mercedes F1 a Stemettes mají stejné cíle; povzbuzovat, nadchnout a budovat v mladých ženách sebedůvěru a podporovat je, protože považují STEM za součást svého vzdělávání a kariéry. Jako tým jsme odhodláni zvyšovat rozmanitost našich nových rekrutů a velmi doufám, že někteří mladí lidé, se kterými pracujeme na programech Stemettes, nás budou v budoucnosti vidět jako zaměstnavatele. Stejně tak naši současní zaměstnanci projevují nadšení pro projekt. Zároveň si sami rozvíjejí dovednosti prostřednictvím mentorských programů a dělají něco trochu odlišného od jejich každodenní práce. Těšíme se, že úzká spolupráce se  Stemettes, nás obohatí o jejich zkušeností a zjistíme, jakým způsobem je můžeme podpořit. “

O Stemettes

V roce 2013 založila Stemettes Dr. Anne-Marie Imafidon MBE, aby přesvědčila dívky a mladé lidi, že technické obory jsou určeny i pro ně.  Posláním Stemettes je inspirovat, povzbuzovat a podporovat mladé lidi v předmětech STEM pomocí jejich mota“ Svoboda, Zábava, Potrava“. Od roku 2021 společnost Stemettes změnila život 52 000 mladých lidí ve Velké Británii, Irsku a dalších částech Evropy.