Makerspace – fitko pro kutily


Makerspace, neboli otevřená dílna je variabilní prostor plně vybavený pro tvoření, experimentování a vyrábění. Smyslem otevřené dílny je vytvořit prostředí pro kutily, hobíky, ale i řemeslníky a další profesionály kteří potřebují při své práci využívat dílenské zázemí a různorodé náčiní, které nemají doma nebo ve své dílně. Pro širokou veřejnost máme i pravidelný program v podobě kurzů, které vás povedou k objevu nových technologií a zdokonalení se v různých technikách.

Jedná se ojedinělý koncept, který si bere za vzor zahraniční FABLABy – malé městské laboratoře a výrobní dílny. Makerspace je vybaven kovo a dřevodílnou, šicí dílnou ale také sítotiskovou dílnou, grafickou dílnou nebo dílnou nových technologií FabLabem. Kromě kurzů nabízí členství, které dovoluje hobby kutilům ale i profesionálním řemeslníkům nebo designérům sdíleně a tím pádem také levněji využívat širokou paletu profesionálních strojů, kterými jsou naše dílny vybaveny. 

Na cestě za vaším výrobkem vám poradí zkušení lektoři a mistři.

Členství

Zaplatit si můžete tzv. hodinové členství na rok za 900 Kč. V ceně je povinné bezpečnostní školení, 4 úvodní hodiny (pro studenty nebo seniory 8 hodin), při nichž si vyzkoušíte jednotlivé stroje a naučíte se je obsluhovat. Členství dále zahrnuje servis, jako např. využívání šaten, konzultace s mistrem, materiálovou banku. Pro členy pořádáme společné party a můžeme zajistit účast na některých kulturních akcích v DEPO2015. V rámci tohoto členství vás každá další hodina v Makerspace vyjde na 50 Kč.

DEPO2015
Presslova 14
301 00 Pzeň

Otevírací doba

Středa, Pátek 16:00 – 21:00

Sobota, Neděle 10:00 – 18:00 

 

Otevřená středa

Kutilům, hobíkům a nadšené veřejnosti nabízíme tzv. otevřené středy (16.00-20.00), které představují jedinečnou a zároveň jedinou možnost přijít se zdarma podívat do Makerspace. Vše si můžete pod odborným dohledem vyzkoušet, ohmatat, nasát atmosféru a rozhodnout se, zda se stanete členem a dílnu budete využívat i v budoucnu.

Pro více informací, či při zájmu přijít a dílnu si vyzkoušet nás prosím kontaktujte:

Jan Honomichl /mistr Makerspace – provoz dílny, stroje, letní workshopy/ honomichljan@plzen2015.cz 731 184 134

Ondřej Kašpárek /komunikace, projekty, spolupráce/ kasparek@plzen2015.cz 737 826 109