Když umíš, zachráníš – kurzy první pomoci pro občany Prahy 8


MČ Praha 8 ve spolupráci s profesionálními záchranáři nabídne v letošním kalendářním roce zdarma kurzy první pomoci. Zúčastnit se budou moci děti v mateřských i základních školách, ale také široká veřejnost. Kurzy zaštiťuje místostarosta Prahy 8 Radomír Nepil.

MČ Praha 8 ve spolupráci s profesionálními záchranáři nabídne v letošním kalendářním roce zdarma kurzy první pomoci pro širokou veřejnost. „Znalost, jak někomu pomoci zachránit život, je pro mnohé z nás jen teoretická. Zkušenosti a praktický nácvik jsou přitom mnohem důležitější. To je hlavním důvodem, proč jsme se rozhodli dát celému programu motto „Když umíš, zachráníš“,“ uvádí iniciátor projektu místostarosta Radomír Nepil.

Kurzy povedou profesionálové ze společnosti Zdravotníci s.r.o. „Nabízíme kurzy pro děti z mateřských i základních škol. Kurzy jsou vedeny formou hry a jsou opravdu interaktivní. Děti si mohou vyzkoušet ošetření rány na reálně namaskovaných figurantech. Velice poučná a zároveň atraktivní je prohlídka sanitky přímo v prostorách školy. Pro starší žáky je připraven také praktický nácvik resuscitace,“ popisuje kurzy ve školách místostarosta Nepil.

Praha 8 nabídne také kurzy pro veřejnost, a to ve čtyřech blocích pro Libeň, Karlín, Bohnice a Kobylisy. Kurzy jsou pro všechny zájemce zdarma, stačí se pouze registrovat mailem na pavlina.plchova@praha8.cz, nebo telefonicky na čísle 222 805 638. Kapacita kurzů je omezena maximálním počtem 20 účastníků. O jednotlivých termínech bude veřejnost informována na webu a Facebooku městské části. „První kurzy pro veřejnost proběhnou v dubnu v Libni. Kurzy jsou zaměřeny na první pomoc obecně, ale budeme mít také specializované kurzy pro první pomoci u dětí, což jistě ocenění všichni rodiče. Každý účastník obdrží po absolvování certifikát,“ doplňuje informace Nepil.

Městská část nezapomněla také na své seniory. I pro ně budou připraveny zdravotní semináře šité na míru.



Booking.com