IVECO BUS E-WAY ujel rekordní vzdálenost 527 km na jedno plné nabití

 Elektrický autobus IVECO BUS E-WAY, vyrobený společností HEULIEZ, dosáhl rekordního výsledku v ujeté vzdálenosti na jedno nabití, a to 527 kilometrů na testovací dráze společnosti IVECO Magirus v německém Ulmu. Ohromující výsledek, který téměř dvojnásobně překonal dosavadní výkony v odvětví, byl řádně zaznamenán organizací TÜV Südwest, předním evropským střediskem pro technické certifikace.

IVECO BUS E-WAY dosáhl na zkušební dráze bezkonkurečně nejlepšího výkonu – 527 km najetých během 12 hodin na jedno nabití. Tento výsledek potvrzuje jeho výjimečnost z hlediska nezávislého dojezdu.

Stéphane Espinasse, IVECO BUS Brand Leader, v této souvislosti uvedl: „Rekordní výkon našeho plně elektrického autobusu E-WAY, vyrobeného společností HEULIEZ, je jen dalším důkazem výjimečné efektivity tohoto vozidla. Rekordního výkonu bylo sice dosaženo za řízených podmínek, nicméně i reálné zkušenosti našich zákazníků, kteří vůz provozují, tuto výkonnost potvrzují. Například na konci srpna zaznamenal jeden ze zákaznických vozů na své pravidelné lince v německém Hafenlohru dojezdovou vzdálenost 416 km na jedno plné nabití. Toto průlomové vozidlo zákazníkům nabízí všechny výhody přepravy s nulovými emisemi společně s vysokými standardy kvality, spolehlivostí a vynikajícím výkonem.

Rekordní vzdálenost

 Optimalizovaný test byl proveden výrobní jednotkou dvanáctimetrového modelu ve verzi pro noční nabíjení, která je vybavena baterií o výkonu 350 kWh. Plně nabitý autobus s letními pneumatikami jel průměrnou rychlostí 46,6 km/h  při vypnutém topení a klimatizaci. Testování probíhalo 10. října od 10:00 do 21:41 hodin za mírného deště a větru, při teplotách v rozmezí od 10 do 15°C. Na konci zkoušky bylo zaznamenáno, že vozidlo ujelo 527 km na jedno nabití, přičemž v baterii zůstala ještě 4% elektrické energie.

Vůz E-WAY společnosti HEULIEZ: řešení s nulovými emisemi pro každé využití

 Vozy IVECO BUS E-WAY vyrobené společnostíi HEULIEZ představují nejkompletnější řadu  na trhu a nabízejí řešení vyhovující veškerým specifickým potřebám každého zákazníka, a to se svou variabilní nabídkou délek (9,5, 12 a 18 metrů) a režimů nabíjení (pomalé noční nabíjení, nebo rychlé nabíjení přes sběrač). Výhodou pro provozovatele dopravních služeb je rovněž flexibilita a modularita, přesně podle jejich specifických provozních požadavků, a to s minimem omezení a mimořádně komfortním zážitkem pro řidiče i cestující při plynulé jízdě a akceleraci ve spojení s prostorným, vkusně navrženým interiérem.

Tato řada vozidel zúročuje více než dvacet let zkušeností společnosti HEULIEZ, získaných v oblasti vývoje a výroby elektromobility, a současně nabízí veškeré výhody uznávané prvotřídní značky.

 

IVECO BUS

IVECO BUS je značkou CNH Industrial N.V., celosvětového lídra v oblasti kapitálových produktů, jehož akcie jsou obchodovány na newyorské burze Stock Exchange a na italské burze Borsa Italiana v Miláně.

IVECO BUS, významný hráč na poli veřejné dopravy a jeden z největších výrobců autobusů v Evropě, vyvíjí, vyrábí a prodává širokou škálu vozidel, která splňují veškeré nároky veřejných a soukromých dopravců:

– školní, meziměstské a turistické autobusy (Crossway, Evadys a Magelys)

– standardní i kloubové městské autobusy, včetně verzí BRT, přičemž Iveco Bus je bezkonkurenčním lídrem, pokud jde o čisté technologie jako CNG a hybridní pohon (Urbanway a Crealis)

– minibusy pro všechny druhy osobní dopravy (Daily)

– podvozky pro výrobce karosérií.

 IVECO BUS zaměstnává ve dvou výrobních závodech, ve francouzském Annonay a českém Vysokém Mýtě, přes 5 000 pracovníků. Rozsáhlá servisní síť IVECO BUS a IVECO zaručuje technickou podporu všude, kde jsou vozidla Iveco Bus používána.

Více informací o Iveco najdete zde: www.ivecobus.cz 

Více informací o CNH najdete zde: www.cnhindustrial.com