Hamilton vynechá Velkou cenu Sakhir po pozitivním testu na Covid-19

Mercedes nebude mít na nadcházející víkendovou Grand Prix Sakhir v Bahrajnu  Lewise Hamiltona poté, co sedminásobný mistr světa měl pozitivní test na Covid-19.


Hamilton, který letos získal titul v Turecku a vyhrál nedělní Grand Prix Bahrajnu, byl minulý týden třikrát testován, včetně nedělního odpoledne v rámci pravidelného testovacího programu. Podle Mercedesu se pokaždé vrátil negativní výsledek.



V pondělí ráno se však probudil s mírnými příznaky a byl současně informován, že kontakt před příjezdem do Bahrajnu měl následně pozitivní test.


  • Hamilton podstoupil další test, což přineslo pozitivní výsledek.
  • Výsledek potvrdil následný test.
  • Nyní izoluje v souladu s protokoly Covid-19 a pokyny pro veřejné zdraví v Bahrajnu.

 

Kromě mírných příznaků Mercedes říká, že je jinak fit a dobře, protože mu celý tým poslal přání všeho k rychlému uzdravení.

O výsledku Britova testu jsou znovu otestovány blízké kontakty s Hamiltonem. Brit je třetím jezdcem F1, který v této sezóně pozitivně testoval Covid-19, po Sergiovi Pérezovi v Silverstone a Lance Strollovi v Německu.

Rezervní jezdec Mercedesu Stoffel Vandoorne odcestuje do Bahrajnu po úterním testování Formule E ve Valencii, jak bylo původně plánováno.

Tým však ještě musí potvrdit, kdo Hamiltona nahradí, s tím, že tak učiní v pravý čas.

Hamilton potřebuje negativní test, než mu bude umožněno vrátit se do paddocku, a proto zůstává pochybností o závěrečném závodě sezóny v Abú Dhabí.

Lewis Hamilton – 2020