Halloween a lampionový průvod v Zoo Ostrava

V sobotu 5. listopadu se v ostravské zoologické zahradě uskuteční tradiční oslavy svátku Halloween. Podzimní akce je rovněž neodmyslitelně spjata s lampionovým průvodem, který vpodvečer projde nasvíceným areálem zoo.

 

Sobotní program, který začne už v dopoledních hodinách, připravili pracovníci výukového centra zoo společně s Kruhem přátel zoo.

Od 11 hod. si děti budou moci u výukového centra vydlabat dýni (upozorňujeme, že pouze do vydlabání zásob). Dýně následně osvětlí trasu, kudy se bude ubírat podvečerní průvod.

Lampionový průvod vyjde od hlavního vstupu do zoo v 16:30 hod. Při procházce potemnělým areálem si účastníci mohou na cestu svítit lampióny, lucernami a dalšími svítidly. Zájemci mohou přijít i v tematických kostýmech a maskách. Doporučujeme přibalit s sebou i svíčky. Průvod bude tradičně zakončen na symbolickém hřbitově vyhubených zvířat (u expozice Čitván), kde mohou lidé svíčky zapálit a vzpomenout na ty druhy, jež byly v nedávné době v důsledku činnosti člověka na Zemi vyhubeny.

Většina areálu zoologické zahrady zůstane tento den návštěvníkům výjimečně přístupná až do 18:00 hod. Pokladny a vybrané pavilony budou otevřeny do 17:30 hod., např. pavilon indických šelem, pavilon slonů, pavilon Wanderu nebo centrální vyhlídka v expozici Čitván. Návštěvníci tak do nich budou moci nahlédnout a pozorovat chování zvířat po setmění. Dovolujeme si upozornit, že v pavilonech platí přísný zákaz svícení jakýmikoli svítidly, včetně nejrůznějších blikajících ozdob.

 

Po 16. hodině zůstane uzavřena dolní část zoo, včetně Pavilonu afrických zvířat a Pavilonu evoluce.

 

V tento den proběhne i slavnostní ukončení soutěže ve sběru plodů „Šípkový podzim. Do 10 hod. ještě mohou sběrači odevzdávat své plody na vrátnici zoo. Ve výukovém centru se uskuteční ve 13 hod. vyhlášení vítězů a předání cen. Děkujeme všem sběračům za jejich ochotu a píli!

V 11 a ve 14 hod. se mohou zájemci zúčastnit i komentované prohlídky pěstebních skleníků. Pro velký zájem byla akce prodloužena až do Vánoc! Podrobné informace najdete zde.

 

 

Foto archiv Zoo Ostrava.