Filip Salač v Silverstone na MS motocyklů opět bodoval

Mistrovství světa silničních motocyklů má za sebou britskou Velkou cenu na okruhu v Silverstone.   Filip Salač, který startuje v kategorii Moto3, dojel čtrnáctý. Z Velké Británie veze dva body. Po přestupu do týmu CarXpert PrüstelGP během letní přestávky a změně značky motocyklu do třetice bodoval. Devatenáctiletému českému jezdci na KTM v průběžném pořadí šampionátu patří průběžné šestnácté místo, když dosud získal 44 bodů.  

Do závodu Salač startoval z druhé řady, kterou si vybojoval šestým místem v kvalifikaci. Úvod mu vyšel, po prvním kole byl pátý. Pak se však propadl a většinu závodu jezdil těsně za první desítkou jezdců. Právě ve skupince bojující o desátou pozici se Filip rval o co nejlepší výsledek, v posledním kole byl jedenáctý, ale cíl protnul mezi finišujícími soupeři na čtrnáctém místě. Z Velké Británie veze dva body. Připomeňme, že po přestupu do nového týmu tak do třetice zapsal umístění na bodované pozici, když v rakouském Spielbergu dojel před třemi týdny jedenáctý a minulý víkend dvanáctý.

„Nebyl to úplně lehký den. Ráno ve wurm upu jsem chtěl odjet jen pár kol, abych se ujistil že motorka funguje, nebylo mi úplně dobře. Jak se to rozleželo po těch pádech, tak jsem se cítil ještě víc rozbitej. Bolí mě úplně všechno,“ zahájil se smíchem komentář Filip Salač a pokračoval: „Do závodu jsem měl dobrý start, ale pak jsem ztratil kontakt s špičkou a propadl někam ke čtrnáctému místu. Celý závod jsem odjezdil ve skupince o desáté místo s Garciou a Acostou, kteří bojují o titul. Závod jsem si užil, hodně jsem bojoval, pořád jsme se předjížděli, moc mě to bavilo. Trochu mě handicapovalo levé koleno a taky dost cítím celou pravou nohu.“ Až na tři pády v minulých dnech je Filip s víkendem vcelku spokojen. „Určitě na sobě cítím progres, chápu motorku KTM zas o něco víc a přizpůsobuji jí víc můj styl. S celým týmem jsme udělali kus dobré práce a už se těším do Aragónu. Chci poděkovat všem, kdo mě podporují a hlavně týmu, který kolem mě i tento víkend hodně skákal,“ uzavřel Filip Salač.

Program MotoGP pokračuje za dva týdny už ve zmíněném ve španělském Aragónu.

  • Zdroj: Autoklub ČR
  • Foto: FB Filip Salač