DS Automobiles PARTNEREM PŘEHLÍDKY Chantilly Arts & Élégance Richard Mille 2022

  • Společnost DS Automobiles, která je historickým oficiálním partnerem přehlídky Chantilly Arts & Élégance od roku 2015, se v neděli 25. září opět představí v zahradách zámku Chantilly na šestém ročníku akce, kterou si oblíbili milovníci prestižních automobilů.
  • Soutěže Concours d’Élégance se zúčastní vůz DS E-Tense Performance v doprovodu modelu módního salonu Nicha.
  • Z iniciativy sdružení L’Aventure DS Automobiles budou v zahradách zámku vystaveny historické vozy DS a SM.
  • Pro návštěvníky budou představeny ukázky jedinečného know-how značky.

Společnost DS Automobiles se zúčastní nejprestižnější soutěže Concours d’Élégance pořádané ve Francii. Značka, která tuto soutěž s vozem DS E-Tense společně s módním návrhářem Eymericem Françoisem v roce 2016 vyhrála, se vrací s vozem DS E-Tense Performance a modelem salonu Nicha.

 

DS E-TENSE PERFORMANCE V SOUTĚŽI concours d’Élégance

Vůz DS E-Tense Performance navrhl jako velmi výkonnou laboratoř tým DS Performance, který předtím dva roky po sobě získal titul jezdců i týmů v šampionátu Formule E. Vůz DS E-Tense Performance má karbonovou karoserii, dva elektromotory o výkonu 600 kW (815 k) a pohon všech kol.

Přední část vozu nabízí novou výraznou plochu na místě masky chladiče. Toto řešení doplňuje logo DS Automobiles s trojrozměrným efektem – jako výloha – se specifickou uvítací animací. Na obou stranách jsou umístěna nová světla pro denní svícení, která s nebývalou jemností kombinují technologii a styl a dodávají osvětlení široký záběr. Celý systém se skládá z 800 LED diod. Dvě kamery umístěné na místě světlometů dotvářejí vizuální identitu vozu DS E-Tense Performance a zároveň umožňují získávat užitečná data o této pojízdné laboratoři.

Aerodynamické linie podtrhuje interferenční odstín, kteý se leskne jako krovky brouka. V závislosti na vnějších podmínkách a úhlu pohledu se mění vnímání barvy, celek nabízí výrazný kontrastní efekt s lesklými černými plochami táhnoucími se až ke kapotě. Dvacetipalcová kola mají díky novým bzabudovaným prvkům aerodynamický profil.

Pro interiér je nejdůležitější efektivita. Skořepinová sedadla a volant Formule E vytvářejí atmosféru vysokého výkonu. Pohodlí a pozornost věnovaná detailům jsou podtrženy také specifickým černým koženým čalouněním.

Hnací ústrojí tvoří dva elektrické motory s kumulovaným výkonem 600 kW (250 kW vpředu a 350 kW vzadu), což odpovídá výkonu 815 koní a točivému momentu 8 000 Nm. Tyto dva elektromotory, které přímo vzešly z vývoje DS Performance pro Formuli E, nabízejí výjimečnou účinnost.

Jedním ze základních prvků vysoce výkonné laboratoře DS E-Tense Performance je baterie. Je kompaktní, umístěná v obale z uhlíkového kompozitu a hliníku, který vyvinul tým DS Performance, a je umístěná v zadním centrální poloze. Využívá inovativní chemické složení se systémem ponorného chlazení článků, což je zlomový systém oproti současným technologiím. Tato baterie umožňuje akceleraci a rekuperaci až 600 kW a otevírá nové možnosti pro budoucí generace sériových vozů.

salon Nicha PO BOKU DS Automobiles

Na Concours d’Élégance bude DS E-Tense Performance doprovázet exkluzivní model z módního salonu Nicha, který se přímo inspiroval liniemi, odstíny a materiály modelu DS Automobiles.

Tento model míchá matné a lesklé plochy díky použitým materiálům z vlny a mohéru, do něhož je oblečena horní část « róby » (matný efekt) a částem z hedvábného saténu (lesklý efekt), který je použit na šaty a vlečku. Podšívka této kreace je z kepru, což je materiál příznačný právě pro salon Nicha a je též v souladu s jeho filozofií odpovědnosti k životnímu prostředí. Dalším atributem tohoto modelu jsou polodrahokamy – serpentiny umístěné jako ozdoba na rukávech a na živůtku a střídají se v barvách zelené a okrové. Tento polodrahokam je považován za kámen ochrany před fyzickými i psychickými obtížemi. Posiluje „chladnou hlavu“ a jistotu.

Salon Nicha, který založila Charlène Vervoitte jako oázu odpovědného luxusu, nabízí základní prvotřídní oděvy, které se šijí na zakázku a na míru ve Francii, a to z výjimečných látek pro udržitelný výsledek šetrný k přírodě.

 

MODELOVÁ ŘADA DS AUTOMOBILES A VOZY DS A SM V ZAHRADÁCH ZÁMKU CHANTILLY

V zahradách zámku Chantilly bude vystavena celá modelová řada DS Automobiles, včetně nového modelu DS 7, který se tak poprvé představí na významné mezinárodní akci.

  • DS 3 Crossback E-Tense (100 % elektrický)
  • DS 4 E-Tense 225 (plug-in hybrid)
  • Nová DS 7 E-Tense 4×4 360 (plug-in hybrid)
  • DS 9 E-Tense 4×4 360 (plug-in hybrid)

Součástí výstavy je i deset vozů DS a SM, které shromáždilo sdružení L’Aventure DS Automobiles (pět vozů DS z let 1969–1974 a pět vozů SM z let 1971–1974), které budou k vidění během zahradní slavnosti pořádané v zahradách.

K dispozici bude přibližně 20 kyvadlových VIP vozů.

 

KNOW-HOW SPOLEČNOSTI DS Automobiles UPROSTŘED Chantilly

DS Automobiles také představí své know-how v dílně vedené jedním z mistrů čalouníků značky, který bude před zraky návštěvníků pracovat s kůží a navštěvníci tak budou mít možnost ocenit pozoruhodnou práci výjimečného řemeslníka zpracovávajícího mimořádně kvalitní materiály, které se použávají na palubě vozů DS Automobiles.

A konečně zde budou vystaveny i práce účastníků sotěže DS x Métiers d’art. Před několika měsíci se v Chantilly – během akce DS Week pořádané za účelem mezinárodního testování vozu DS 4 – sešla porota a určila první vítězku (Anne Lopez), která vytvořila jedinečný interiér vozu DS 9.

Více informací naleznete na https://www.chantillyartsetelegance.com/

Akreditaci na akci: https://www.peterauto.fr/espace-presse/accreditation-chantilly-arts-elegance/

 

DS AUTOMOBILES

Značka DS, která vznikla v roce 2014, se opírá o výjimečný odkaz vozu DS z roku 1955. Jejím základním rysem je avantgardní duch a ambicí ztělesnit know-how francouzského luxusu v automobilovém odvětví.

Vozy DS jsou určeny pro zákazníky, kteří usilují o osobní vyjádření a milují nové technologie, snoubí se v nich elegance a špičkové technologie. Celosvětovou modelovou řadu značky DS tvoří modely DS 3 Crossback, DS 7 Crossback, DS 4 a DS 9.

Značka DS Automobiles, která je dvojnásobným šampionem Formule E z let 2019 a 2020 (pohár týmů a jezdců), stojí na špici elektrifikace, neboť nabízí všechny své modely v elektrifikované verzi. Pod Označením E-Tense nabízí jak 100% elektrické vozy, tak plug-in hybridy s výkonem až 360 koní a pohonem všech kol. Od roku 2024 budou všechny nové modely, které DS Automobiles přinese na trh, výhradně elektrifikované.

Pro náročné zákazníky vytvořila společnost DS Automobiles program exkluzivních prémiových služeb „ONLY YOU, l’expérience DS“ pro jedinečný zážitek z kontaktu se značkou DS.

Značka DS, která je přítomna ve 40 zemích, vytvořila a vyvinula exkluzivní prodejní síť, kterou tvoří po celém světě více než 400 showroomů DS Stores a DS Salons.

Mezinárodní dění kolem značky DS na www.DSautomobiles.com    @DS_Official