Do Žlutých lázní se vrací Čarodějnice – přilétnou s Ondřejem Rumlem i písničkami dua Svěrák-Uhlíř  

Žluté lázně otevřou letošní sezónu tradiční akcí Čarodějnice. V sobotu 30. dubna ožije areál po zimě a návštěvníci se mohou těšit na pestrou zábavu i tradiční opékání buřtů. Na velkém pódiu přímo u pláže se odehraje program pro malé i velké, kromě soutěží zazní také pohádkový muzikál Princové jsou na draka s hudbou Zdeňka Svěráka a Jaroslava Uhlíře. Vrcholem pak bude vystoupení zpěváka a performera Ondřeje Rumla. Dvoumetrovou vatru letos organizátoři zapálí přímo na travnaté pláži v 18 hodin. Vstup na Čarodějnice je 100 korun.

 

Žluté lázně ožijí už od 10 hodin dopoledne na travnaté pláži a pódiu 8×6 metrů.

Na nejmenší čekají kreativní čarodějnické dílny, pouťové atrakce, workshop bubnování a malování na obličej. Každé dítě do 15 let, které přijde v kostýmu má vstup zdarma, a navíc může vyhrát lákavou cenu v klání o nejlepší čarodějnickou masku.

„Připravujeme celodenní rodinný program. Nebude chybět tradiční čarodějnická bojovka, hod pavoukem, čarodějnický labyrint, nebo hra Čaj-rum-bum. Kdo projde všechna určená stanoviště s naší kartou a získá za splněný úkol razítko, může se těšit na malý dáreček,“ říká Simona Šteruská, programová manažerka areálu Žluté lázně.

Nejmenší návštěvníky čeká také Canisterapie, Street dance, nebo si mohou vyzkoušet pokusy ve stánku Veselá věda. Nezisková organizace Jahoda nabídne přímo na místě speciální tetování. Kreativní dílny, kde si mohou děti vytvořit například dekorace a drobnosti s čarodějnickou tématikou budou otevřené od 11 do 17 hodin.

Dospělým návštěvníkům nabídnou Čarodějnice především dobré jídlo a pití. Vrcholem dne bude od 17 hodin ´One man show´ zpěváka a performera Ondřeje Rumla, který svým looperem dokáže vytvořit celý orchestr jen za pomoci vlastního hlasu a těla.

Čarodějnice jsou pro mě symbolem příchodu jara a jsem rád, že mohu tento příchod oslavit právě ve Žlutých lázních svým koncertem. Zazní úpravy známých písní i vlastní tvorba,“ upřesňuje Ondřej Ruml. V 18 hodin pak organizátoři zapálí čarodějnickou vatru.

Po koncertu bude pokračovat zábava v prostoru Tančírny, kde na čarodějnický den naváže after party.

 

Kino ve Žlutých lázních už v květnu

 

Od úterý 3. května a pak každé květnové úterý, čeká všechny milovníky kinematografie měsíc plný českých filmů ve Žlutých lázních.

Vždy od 21 hodin nabídne kino ve Žlutých lázních jeden ze zajímavých snímků.

  • 3.5. film Město,
  • 10.5. Vyšehrad: Fylm,
  • 17.5. Poslední závod,
  • 24.5. Vyšehrad: Fylm.

 

Partnery dětských čarodějnických dílniček ve Žlutých lázních jsou společnosti KROUŽKY a Pompo.

 

Více informací o areálu Žluté lázně najdete na webu www.zlutelazne.cz nebo facebookovém i instagramovém profilu.