Dalších sedmnáct psů lidí bez domova bylo v Praze očkováno a označeno čipy

Proti vzteklině, psince hepatitidě, parvoviróze a parainfluenze bylo včera v pražské Michli očkováno dalších sedmnáct psů lidí bez přístřeší. Bezplatnou akci již po sedmé uspořádalo Centrum sociálních služeb Praha ve spolupráci s MVDr. Martinou Načeradskou. Kromě toho byli psi označeni i čipem, s jejichž pomocí mohou být identifikováni v případě zaběhnutí či odchytu, aby mohli být navráceni zpět svým majitelům.

„Těší nás stálý zájem majitelů psů lidí bez přístřeší, kteří mají starost o zdraví svých miláčků. Kromě toho se touto preventivní akcí daří nejen chránit samotné psy, ale i Pražany, kteří se s nimi mohou na veřejných prostranstvích dostat do kontaktu,“ řekl k akci ředitel Centra sociálních služeb Praha Tomáš Ján s tím, že v rámci sedmi uspořádaných akcí bylo očkována a označeno čipem už celkově 137 psů.

 

Kromě toho měli majitelé čtyřnohých miláčků možnost konzultovat zdravotní stav a dozvědět se o možnostech péče o své psy. „Zájemci měli v rámci akce také příležitost nechat si své psy jen prohlédnout, protože jsou pro ně běžné služby veterináře cenově naprosto nedostupné. Obávají se, aby o své miláčky nepřišli, protože jsou pro ně často tím jediným nejvěrnějším a nejbližším tvorem, kterého v jejich nelehkém životě mají. Proto se o ně starají a jsou schopni třeba nejíst, aby mohli svého psa nakrmit. Takže i na tuto akci reagují velmi pozitivně,“ dodala zástupkyně ředitele Centra sociálních služeb Ludmila Tomešová s tím, že čtyřnozí pacienti byli za svou statečnost při očkování a prohlídkách odměňování pamlsky.

 

Ukazuje se, že tento preventivní program si mezi lidmi bez přístřeší získal zájem, a proto Centrum sociálních služeb Praha zvažuje jeho pokračování.