Čarodějnice na Ladronce 30. 4.

Poslední dubnový den bude na pražké Ladronce tradičně patřit všem malým i velkým čarodějům a čarodějkám. Užijte si den plný kouzel a zábavy na největší oslavě pálení čarodějnic ve střední Evropě. Letošním ročníkem ČARODĚJNIC NA LADRONCE bude provázet Petra Černocká, představitelka jedné z nejoblíbenějších filmových čarodějek, Saxany.

ČARODĚJNICE NA LADRONCE

začínají v pražském parku Ladronka v úterý 30. 4. 2019  již ve 14 hodin.

Letošní oslavy Filipojakubské noci se zde ponesou v duchu oblíbeného filmového příběhu Dívky na koštěti. Místo tradiční hranice na Ladronce vzplane socha čarodějnice inspirovaná tímto oblíbeným českým čarodějnickým filmem. Představitelka Saxany, Petra Černocká, bude největší slet čarodějných bytostí moderovat, ale zazpívá i své největší hity.

„Loňská hranice v podobě obří designové čarodějnice u návštěvníků jednoznačně zabodovala, proto jsme v tom chtěli pokračovat a čarodějnici jsme i nyní věnovali velkou pozornost. Letos jsme se inspirovali oblíbenou filmovou postavou Dívky na koštěti a konečně ji zapálíme,“ říká Ondřej Kolář, starosta městské části Praha 6.

Program Čarodějnic na Ladronce startuje již ve 14 hodin odpoledne. Návštěvníky očarují  rockové pecky skupiny TH!S s hercem Vojtou Kotkem a kouzlit s tóny budou také kapely WxP, Infinity a Vitus de Nis. Pro malé čarodějnické učně je v dětské zóně DDM Hlavního města Prahy připravena výuka letu na koštěti či vaření kouzelných lektvarů. Chybět nebudou soutěže o Čaroděje a čarodějnici roku a další kategorie. Do tajů čar a magie vás zasvětí kouzelník Jan Komberec. Připravené budou pokrmy a nápoje kouzelných chutí pro malé i velké čaroděje a čarodějnice. Vstup na akci je zdarma

PROGRAM ČARODĚJNICE NA LADRONCE 2019:

14:00                            Zahájení Čarodějnice na Ladronce 2019

14:20 – 14:50                Kouzelnická show Jan Komberec

15:05 – 15:45                Koncert kapely Vitus de Nis – vítěz soutěže studentských kapel na Ladronkafest 2018

16:00 – 16:30                Saxána dětem – dětský písničkový pořad Petry Černocké

17:00 – 17:45                Koncert kapely Infinity            

17:45 – 18:00                Finálové kolo soutěží – Čarodějnice a černokněžník, Čarodějnický mazlíček

18:05 – 18:15                Vyhlášení výsledků soutěží

18:30 – 19:15                Koncert kapely TH!S s Vojtou Kotkem

19:30 – 20:00                Slavnostní zapálení čarodějnice

20:00 – 20:55                Koncet kapely WxP

21:00                            Oficiální ukončení akce

        

Termín konání: úterý 30. 4. 2019 od 14:00 hod

Lokalita: park Ladronka, Praha 6

Vstupné: zdarma

Program: koncerty TH!S s Vojtou Kotkem, Infinity, Vitus de Nis, WxP, moderuje a zazpívá Petra Černocká, čarodějnická show Jana Komberce, soutěže, sportovní aktivity, skvělé občerstvení a opékání špekáčků


Pro návštěvníky akce Čarodějnice na Ladronce máme na dnešní večer připravené posílení dopravy, o které nás požádala Praha 6.

  •  Linka 191 ze Smíchova bude obsluhována kloubovými autobusy.
  •  Noční tramvajová linka 97 z Bílé Hory do centra bude provozována ve dvouvozových soupravách.
  •  Noční autobusová linka 910 bude posílena vloženými spoji v úseku Vypich – I. P. Pavlova na interval 15 minut.

Více informací: www.carodejnicenaladronce.cz

 

Program a mapka

 

Více informací naleznete ZDE

 

 


Ladronka

je jedna z nejznámějších pražských usedlostí.Stojí nedaleko od břevnovské vilové zástavby. Přilehlý park Ladronka slouží pěším, cyklistům a hlavně bruslařům. Konají se zde různé kulturní akce, jako např. Ladronkafest, Čarodějnice na Ladronce  a jiné.

Na místě dnešní usedlosti stál původně viniční lis ze 14. století založený Karlem IV. V roce 1688 prodal baron Švihovský pozemky hraběti Filipu Ferdinandovi de la Crone, lidově z Ladronu. Právě po něm měla být usedlost pojmenována. Jiný výklad odvozuje název z italského slova „ladrone“ (lupič). Hrabě nechal na pozemcích vybudovat zájezdní hostinec, který byl v provozu až do 2. poloviny 19. století. Celé tehdejší panství bylo velmi rozlehlé, patřila do něj i smíchovská usedlost Ladronka čp. 121 v ulici Pod Kotlářkou. Na počátku 18. století koupil usedlost velkopřevor řádu Maltézských rytířů, hrabě Volf Pötting z Persingu. Jeho rod je úzce spjat s historií nedaleké pražské usedlosti Petynka. V roce 1713 vypukl mor a oficiální břevnovský hřbitov nestačil, byli mrtví pohřbíváni do společného hrobu u Ladronky. Řádu maltézských rytířů patřila usedlost až do roku 1922. Poté přešla do majetku hl. m. Prahy. V její blízkosti byla chudinská kolonie a Ladronka byla využita na velmi skromné byty. V roce 1977 byly v už tak chátrajícím objektu sklady. V roce 2004 byla zahájena rekonstrukce a v září 2005 zde bylo otevřeno nové kulturně-společenské centrum. Značných změn doznal i přiléhající park, ve kterém byl postaven asfaltový bruslařský okruh délky 3400 metrů.

 

Zdroj: Wikipedie