Test: Multimediální systém Poly Studio P 15

Do naší redakce jsme dostali k otestování sestavu Poly Studio P 15 pro komunikaci prostřednictvím komunikačních kanálů jako Skype, Zoom, MS Teams

Seznámení s produktem a instalace

Instalace probíhá velmi jednoduše. Produkt připojíme pomocí USB kabelu do počítače a napájení je řešeno vlastním napájecím zdrojem. Operační systém v našem případě tedy Windows detekoval kameru a mikrofon a bez nutnosti další instalace byl připraven k používání.

Samozřejmě v dalším kroku jsme provedli instalaci software, který nám umožňuje detailnější nastavení tohoto systému. Umístění je naprosto jednoduché: na vrchní hranu monitoru.

Jak jsme testovali

Během testu jsme přistupovali k tomuto zařízení jako k rozšíření multimediální možnosti počítače. A to z důvodu, že jeho užití je univerzální a tak můžeme prostřednictvím reproduktoru poslouchat hudbu či si přehrávat videa. Také tak umístil výrobce Poly možnost vypnout kameru, a to otočením vypneme objektiv, který se uzavře. Nemusíme se obávat, že se nám současně vypne zvuk.

Hlavním účelem tohoto zařízení však je používat jej při komunikaci. Provedli jsme tedy test hovoru prostřednictvím komunikačního programu a ověřili si jeho přednosti. Je možné v tomto systému nastavit sledování více osob, pokud provádíte on-line meeting, může před kamerou sedět více diskutujících. Další velkou výhodou je, že kamera se zaměřuje na osobu, která hovoří a sleduje ji v širokém úhlu. V neposlední řadě velice dobře odbourává okolní šum, který je mimo hovořící osobu. Toto jsme také vyzkoušeli a velice dobře to funguje. V dnešní době, kdy po pandemii kovidu se již mnoho firem soustředí na částečnou práci z domova tzn. homeoffice, je toto zařízení naprosto spolehlivé a poskytuje nám i soukromí, protože další schopností je rozostřit to, co je za námi. Během našeho testu jsme jej využívali ve více aplikacích a v neposlední řadě kvalita přehrávání hudby z reproduktorů umístěných v tomto systému je výborná. Protože tento systém je určen pro využití především v profesionální sféře, oceňujeme jeho stoprocentní spolehlivost.

Závěrem:

Firma Poly má dlouhou historii sahající až k prvním letům na Měsíc a můžeme sledovat její produkty i během přenosů ze závodů F1. Vyznačuje se stabilitou, kvalitou a certifikací. Díky naprosto jednoduché instalaci a stabilitě je vhodným zařízením pro velké firmy a na místech, kde je vyžadována stoprocentní spolehlivost. Což můžeme v přímém přenosu sledovat na závodech nejrychlejších automobilů, kde komunikační výpadek může mít vážné následky. Při našem testu můžeme konstatovat naprostou spokojenost a splnění všech našich požadavků na toto zařízení.

 

Více informací naleznete ZDE