Sportmanie 2023 se vrátí do OC Plzeň Plaza. Letos bude o týden dříve

Populární plzeňský festival sportu Sportmanie se letos vrátí do prostoru za OC Plzeň Plaza a do tamního nově zrevitalizovaného parku u řeky Mže. Akce odstartuje v sobotu 12. srpna 2023, a po třech letech se tak přesune na původní termín. Milovníci pohybu se mohou těšit na desítky sportovních stanovišť a na bohatý doprovodný program.

V loňském roce se Sportmanie kvůli revitalizaci parku za OC Plzeň Plaza přesunula do Škoda sport parku v Doudlevcích, letos si ale už návštěvníci festivalu opět zasportují v prostorách za Plazou.

„Jsme rádi, že bude pro tuto akci znovu využitý prostor u řeky Mže. Díky nové podobě parku se návštěvníci budou v areálu snadněji orientovat a mj. se také navíc využije nový in-line okruh jako jednoduchá cesta po areálu,“ říká primátor města Plzně Roman Zarzycký.

Sportmanie

Největší plzeňská sportovní akce bude zahájena o týden dříve než v uplynulých třech letech, a to 12. srpna, a potrvá devět dnů.

„Během předchozích ročníků, které se konaly vždy na konci letních prázdnin, bylo pokaždé nepříznivé a deštivé počasí. Proto jsme to vyhodnotili tak, že se vrátíme k původní tradici a letošní Sportmanii přesuneme na termín o týden dříve,“ vysvětluje Tomáš Morávek, radní pro oblast podpory, sportu, mládeže a tělovýchovy.

I letos jsou pro návštěvníky Sportmanie připravené doprovodné akce s charitativním přesahem, soutěže o ceny, exhibice a představení sportovních klubů na podiu. V areálu bude rovněž specializované sportovní stanoviště, kde si návštěvníci mohou vyzkoušet sporty z pohledu hendikepovaných.

„Jeden ze dnů bude navíc věnovaný Nadaci Sportující mládeže, kterou založilo město Plzeň, a letos slaví výročí 30 let,“ dodává Přemysl Švarc, vedoucí Odboru sportu Magistrátu města Plzně. Za výkony si pak účastníci jako tradičně odnesou unikátní medaile.

Děti a dospělí se budou moci rozhýbat už před letními prázdninami. Na polovinu června totiž připravilo město Plzeň ve spolupráci s Plzeňským krajem akci Roadshow Sportmanie Plzeňského kraje, která se uskuteční v Klatovech, Domažlicích, Tachově a Rokycanech.

Další sportovní akce jsou naplánované i na červenec a srpen.

 

Zdroj a foto : Magistrát města Plzně