Sauna Fest ovládl po čtyři dny Aquapalace Praha v Čestlicích

Během čtyř březnových dnů měli návštěvníci Aquapalace Praha v Čestlicích možnost sledovat soutěžní vystoupení nejlepších saunérů a týmů v rámci Mistrovství ČR v saunových ceremoniálech. Tato soutěžní klání doplnily také saunové show a divadelní ceremoniály saunérů ze zahraničí. Nechyběly ani různé saunové procedury, peelingové procedury a metličkování.

Vydali jsme se do Aquapalace Praha poslední den festivalu v neděli 26. března.

V prostoru před Panorama Saunou jsme zjistili, jaké ceremoniály a vystoupení jsou na programu. Na některé z ceremoniálů totiž bylo nutné si zde předem rezervovat místo.

V hlavní sauně jsme sledovali divadelní saunový ceremoniál polské saunérky Izy Źoladź s názvem Hudební hračka.

Ceremoniál polské saunérky Izy Źoladź s názvem Hudební hračka.

Poté jsme se přesunuli do Panorama sauny odkud se nám naskýtal pohled na vodní svět s pirátskou lodí a mořskými vlnami. V panorama sauně jsme se účastnili freestylového programu Kateřiny Boltové. Prostory postupně příjemně provoněly esence mandarinky, heřmánku, či tůje a  saunérka předváděla ladný tanec s ručníky.

Přesunuli jsme se do hlavní sauny, kde jsme se stali součástí ceremoniálu Moniky Šťovíčkové a Denisy Karpeové nazvaného Síla myšlenky

Monika Šťovíčková a Denisa Karpeová

 

Potom už bylo v Panorama sauně poslední vystoupení Roberta Schülera s názvem Sensation. Během této příjemné relaxační čtvrthodinky sauner představil účastníkům několik zajímavých esencí a předvedl bravurní vystoupení s ručníky i s vějířem.

Naposledy jsme se posadili do hlavní sauny na divadelní ceremoniál Roberta Žídka a Lukáše Lusky s názvem Země nikoho. 

 

 

Divadelní ceremoniál Roberta Žídka a Lukáše Lusky s názvem Země nikoho. 

Hodnocení redakce shlédnutých představení v hlavní sauně

Všechna naše shlédnutá vystoupení měla vysokou úroveň a nápady. Předvedením přiváděli aktéři diváky k potlesku, a to nejen po představení ale i během vystoupení. Velice se nám líbila polská saunérka Izy Źoladź svou poetikou přiváděla diváky k úžasu.

Ceremoniál Moniky Šťovíčkové a Denisy Karpeové nazvaný Síla myšlenky byl dobře a inteligentně napsaný a měl skvělé dějové vyvrcholení. Stejně i jejich provedení a kombinace vůní byla vynikající. Zde dáváme velkou jedničku za skvělý nápad.

Ceremoniál Roberta Žídka a Lukáše Lusky s názvem Země nikoho byl samotným vrcholem dne pro naší redakci. Dramaticky skvěle zvládnutá scéna a vynikající výkony obou aktérů nenechali diváky v klidu. Opakovaný potlesk byl první odměnou pro skvěle zvládnuté saunové představení.

 

Návštěva SaunaFestu 2023 přinesla zajímavé zážitky z divadelních ceremoniálů i odpočinek a relaxaci při doprovodném programu v Panorama Sauně. Než jsme opustili Aquapalace Praha, zašli jsme ještě do římských lázní, kde jsme si dopřáli poslední nedělní relaxaci v solné sauně.

 

Titulní foto : ceremoniál Moniky Šťovíčkové a Denisy Karpeové nazvaný Síla myšlenky

 

Začíná 11. ročník oblíbeného festivalu SaunaFest 2023.