První víkend ČEZ Lipno sportovního festivalu vynesl neziskovkám přes 100 tisíc

Více než 101 tisíc korun si odnesly koncem minulého týdne z unikátního sportovního festivalu na Lipně neziskové organizace Temperi z Českých Budějovic a Otevřená OKNA, působící na Jindřichohradecku. Peníze pomohou znevýhodněným a mladým rodinám v obtížných životního situacích.

Sportovní festival ČEZ Lipno

Běžecká škola, půjčovna lodí a paddleboardů, fotbalová akademie, či výuka jízdy v terénu, nebo lezecká stěna a parkur. To jsou jen příklady z řady atrakcí, které čekají na návštěvníky unikátního letního festivalu na břehu Lipenské přehrady. Kromě nich ale tisíce návštěvníků pomáhají svým pohybem jihočeským neziskovým organizacím. Prostřednictvím takzvaného Oranžového kola si první dvě odnesly více než 100 tisíc korun.

„Lidé byli neskuteční, celou dobu tady stáli frontu na to, aby si mezi sebou zasoutěžili a přidali nám minutou svého pohybu několik desítek či stovek korun z celkem 51 421 korun, které jsme nakonec získali. Všichni byli skvělí,“    děkovala hned při převzetí symbolického šeku Drahomíra Blažková, ředitelka neziskové organizace Otevřená OKNA.

Podobnou částku získala i druhá jihočeská nezisková organizace Temperi z Českých Budějovic. Znovu se přitom lidé s oranžovými handbiky a možností přispět potřebným setkají v pátek. Festival nicméně naplno pokračuje celý týden. Každý den je věnován jinému typu sportů, od dračích lodí, přes basketball, běh, až po jízdu na divoké vodě. Vyvrcholí v pátek a sobotu, kdy se ke sportovnímu programu přidávají i koncerty v rámci ČEZ Energyfestu a cyklisty bude čekat první ročník závodu kolem Lipna.

Sportovní program potom skončí v neděli 21.8. řadou sportovních akcí, mezi kterými nebudou chybět mimo jiné závody na divoké vodě pod přehradou či Lipenský půlmaraton.

Zdroj: ČEZ