Praha 7 zve na rozsvícení vánočních stromů a mikulášskou nadílku

Na přelomu listopadu a prosince Praha 7 rozsvítí vánoční stromy na Strossmayerově a Ortenově náměstí. V neděli 1. 12. na Výstaviště v předstihu zavítá také Mikuláš s anděly a čerty. Advent v Praze 7 vyvrcholí tradiční Rybovkou v kostele sv. Antonína.

Slavnostní rozsvícení vánočního stromu na Strossmayerově náměstí se uskuteční
již před začátkem adventu ve středu 27. listopadu v 16 hodin. V rámci doprovodného programu zahrají Pražské žestě a zazpívá dětský pěvecký sbor Radost.

Rozsvícení vánočního stromu na Ortenově náměstí proběhne ve středu 4. prosince v 16 hodin. Na doprovodné akci vystoupí Kühnův dětský sbor.

 „Na obou vánočních stromech jsme tak jako v minulých letech nechali spodní patra volná. Budeme moc rádi, když se do výzdoby opět zapojí také děti z Prahy 7 a na stromky pověsí své ozdoby, které doma nebo ve škole vyrobí,“ uvedla místostarostka Prahy 7 Hana Třeštíková.  

 

Na začátku adventu bude rozsvícena také vánoční výzdoba ulic Prahy 7.

V Praze 7 se již první adventní den objeví také sv. Mikuláš se svým doprovodem. Městská část opět spojila své síly s Výstavištěm Praha a uspořádá mikulášskou nadílku na vánočních trzích.   

 

Mikulášská nadílka na Výstavišti proběhne v neděli 1. prosince od 15 do 17 hodin na vánočním trhu v prostoru před Průmyslovým palácem. A můžete si s sebou vzít i brusle. Od 16:15 do 18:30 totiž bude bruslení v Malé sportovní hale zdarma. Více o vánočních trzích na Výstavišti se dočtete zde.

Předvánoční akce Prahy 7 tradičně vyvrcholí koncertem České mše vánoční od J. J. Ryby a dalších svátečních melodií, který městská část připravila na čtvrtek 19. prosince od 19.30 hod. v kostele sv. Antonína na Strossmayerově náměstí.

Vstup na všechny uvedené akce je zdarma. U rozsvícení vánočních stromů a mikulášské nadílky nebudou chybět také horké nápoje pro děti i dospělé.