Praha 3 letos úspěšně odpilotovala summer campy s angličtinou, příští rok projekt zvětší o 100 %

Praha 3 v rámci podpory výuky angličtiny letos připravila dva turnusy příměstských táborů vedených rodilým mluvčím. V porovnání s výukou ve škole dostanou děti za deset dní půlroční dávku angličtiny. Financování je kombinované, rodiče platí za každé dítě 1500 Kč a radnice doplatí zbylých 2800 Kč. Summer campy jsou částečně reakcí na velký zájem o kurzy angličtiny i během roku. Dneska končí druhý turnus, projekt zatím přinesl nadšené ohlasy rodičů, kteří volají po jeho rozšíření. Radnice již proto připravuje výhled na další léto. „Uvažujeme o otevření pěti až sedmi turnusů, nicméně jsme limitováni např. kapacitními možnostmi Domů dětí a mládeže Ulita, kde kurzy probíhají,“ komentuje plány do budoucna Štěpán Štrébl, místostarosta Prahy 3 pro školství.

Jeden turnus má kapacitu deseti dětí. Program je postaven tak, aby děti bavil a kempy spojovaly příjemné s užitečným. Děti pracují v malých skupinách a v rámci programu jdou např. do krokodýlí farmy s výkladem v angličtině. Nejvíce oceňuji, že kurz vedl rodilý mluvčí a dále, že byl pro malý počet dětí (10). Díky těmto dvěma skutečnostem byl pro děti po jazykové velmi přínosný,“ komentoval jeden z rodičů. 

Příměstské tábory jsou určené primárně dětem 5. – 8. tříd ZŠ s bydlištěm na Praze 3. Pro letošek už jsou všechna místa obsazena. Na příští léto se budou moci účastníci hlásit od března, informace rodiče najdou na webových stránkách DDM Ulita www.ulita.cz. V případě většího zájmu se bude brát v potaz trvalé bydliště a pořadí přihlášky.