PENNY ve spolupráci se společností E.ON vybuduje v následujících dvou letech 50 nových dobíjecích stanic

 PENNY ve spolupráci se společností E.ON vybuduje v následujících dvou letech 50 nových dobíjecích stanic pro elektromobily. Polovina z nich bude stát ještě v tomto roce a rychlé dobíječky vyrostou u vybraných prodejen ve všech krajích České republiky.

První dobíjecí stanici dostali zákazníci PENNY k dispozici ve spolupráci s E.ON už v roce 2018 u prodejny v Praze Lehovci. Od jejího spuštění tam do konce minulého roku registruje E.ON více než dva tisíce dobití a řidiči elektromobilů tam odebrali přes 23 MWh elektrické energie. Jen v minulém roce to pak bylo 15 MWh. To řadí dobíječku na Lehovci na osmé místo mezi padesátkou stanic, které E.ON aktuálně provozuje. Statistiky ukazují, že na pražském Lehovci dobíjejí řidiči u rychlodobíječky v průměru 25 minut.

 

„Pro nás je udržitelnost a aktivní přístup k ochraně životního prostředí jednoznačnou prioritou. Naše prodejny například postupně vybavujeme solárními panely. Začali jsme loni ve Velké Bystřici u Olomouce a letos se jich dočkají další. A samozřejmě chceme, aby i naši zákazníci měli možnost se chovat k naší planetě šetrně. Díky rozvoji elektromobility dochází ke snižování emisí, a proto je výstavba dobíjecích stanic naší prioritou,“ říká Václav Šíma, vedoucí stavebního oddělení PENNY, a vedoucí oddělení Mobility Services společnosti E.ON Martin Klíma jej doplňuje: „Jsme velice rádi, že můžeme navázat na první společnou pilotní lokalitu. Vzhledem k tomu, že společnost Penny Market je aktivní v rámci celé České republiky, jsme chtěli naši spolupráci rozšířit a postupně tak vybudujme 50 rychlodobíjecích stanic u jejích provozoven.“

Nabíjecí stanice E.ON na parkovišti supermarketu PENNY Lehovec v Praze.

Stanice postavené u prodejen PENNY budou rychlodobíjecí

 

Stanice postavené u prodejen PENNY budou rychlodobíjecí. Každé z dobíjecích míst bude vybaveno dvěma dobíjecími body 50kW pro rychlé dobíjení a jedním 22kW pro klasické dobíjení. Všichni zákazníci budou moci využít aplikaci E.ON Drive, případně platit klasickou platební kartou. V jednom případě bude zákazník dobíjet své auto akumulovanou elektřinou vyprodukovanou fotovoltaickou elektrárnou, která bude součástí přístřešku parkovacího stání rychlodobíjecí stanice. Ta tak bude mít vlastní fotovoltaický systém.

O společnosti PENNY MARKET Česká republika

Společnost Penny Market s.r.o. je dceřinou společností mezinárodního obchodního řetězce REWE, který je jednou z největších světových obchodních společností. Na český trh vstoupil Penny Market před 23 lety, tedy v roce 1997, a zaměřil se na rozvoj nových prodejen v regionech. Díky tomu dnes provozuje více než 385 prodejen, což je nejširší síť v ČR, a poskytuje práci více než 5 600 zaměstnancům. Pravidelně slaví úspěchy v programu Volba spotřebitelů a svým zákazníkům nabízí věrnostní program PENNY karta.

 

PENNY také v rámci probíhající modernizace celé prodejní sítě dělá významné kroky ke snižování spotřeby elektrické energie. Při přestavbě každé prodejny je zcela vyměněno vnější i vnitřní osvětlení a nově jsou všude použita úspornější LED světla. Prodejny jsou vybaveny modernějšími chladícími a mrazícími boxy s nižší spotřebou a ekologickými náplněmi. Na každé prodejně to znamená roční úsporu přibližně 75 MWh. Celkově se na všech prodejnách Penny Market za rok ušetří 44 767 MWh, to je pro představu roční spotřeba 365 bytových jednotek 3+kk.

 

Test Nový Renault ZOE – benzín ze zásuvky