Nogaro slavnostně zahájí 30. výročí Clio Cupu

V návaznosti na svůj rozhodující debut s živými a akčními závody, pátá generace Clio Cup zrychluje svou expanzi s Clio Cup Europe. Tato nová éra bude uvedena v kalendáři 15 setkání pro celkem 30 závodů rozdělených do čtyř skupin po pěti až šesti datech uvedenými v rámci uznávaných závodních setkání. Piloti se budou moci zúčastnit maximálně dvou skupin nebo se zúčastnit celé kampaně, přičemž pouze 20 nejlepších výsledků určí prvního vítěze Clio Cup Europe (ekvivalent deseti závodních víkendů).

Clio Cup

Renault také naslouchal svým zákazníkům a představil vylepšený motor, které nabízí ještě lepší zážitky za volantem poháru Clio Cup. S tolika novými funkcemi je konkurenceschopnější než kdy jindy a slibuje velkolepý zážitek!

Francouzští konkurenti logicky tvoří většinu pole pro tuto premiéru v Nogaru a mezi nimi je i řada uchazečů o evropský titul.V návaznosti na svůj šestý titul ve Francii by měl být Nicolas Milan (Milan Compétition) usilovat o jedenáctou korunu Clio Cupu … Což by byla jeho druhá na evropské scéně po jeho triumfu v 2012 Clio Eurocup!

Jeho mise rozhodně nebude snadná. Seznam jeho největších soupeřů zahrnuje vítěze Clio Cupu Francie 2019 Doriana Guldenfelsa (TB2S), vítěze Španělského poháru Clio Cupu Davida Pougeta (GPA Racing), Thibauta Bossyho (TB2S), který je ve Francii stálým průkopníkem, a Romaina Boecklera ( BRS Racing od JSB), nejlepší junior ve Francii v roce 2020.

Nejzávažnější hrozby však mohou pocházet také z jeho vlastního týmu, jako je Marc Guillot, trojnásobný vítěz Clio Cupu ve Francii a dvojnásobný vítěz Clio Cupu ve Španělsku, a v loňském druhém místě se umístivší  Anthony Jurado v Milánské soutěži.

Start závodu, 50 Milan Nicolas (fra), Milan Competition, Renault Clio Cup 2020 Foto: Francois Flamand / DPPI

Výzva nebo změna?

Challenger Cup, jehož cílem je předvést konkurenty s velkými ambicemi v Clio Cupu, uvidí několik pilotů, jejichž cílem je narušit hierarchii a získat celkový titul.

Mickaël Carrée (T2CM), nejlepší francouzský gentleman loňského roku, se bude snažit najít dostatek sil k překlenutí rozdílu mezi vedoucími jezdci, stejně jako jeho dlouholetý rival Laurent Dziadus (tým Lucas). Stejný cíl mají i další specialisté na Clio Cup, například Alexandre Albouy (GPA Racing), Kevin Jimenez (GPA Racing), Guillaume Maio (GM Sport) a Mathieu Lannepoudenx (Milan Compétition).

Podobně formát a vyhlídky na postup, které nabízí Clio Cup, přilákaly nové uchazeče. Španěl Juan Carlos Hernández (Chefo Sport), který vyhrál španělský šampionát v motokárách v roce 2020, se zúčastní Clio Cup Europe ve věku pouhých 16 let, stejně jako Polák Jerzy Spinkiewicz (Uniq Racing), který také startoval v motokárách.

Tuto kategorii doplňují Paul Cocaign (TB2S), který přichází z rallycrossu, a Antoine Bordagaray. Ten bude mít svůj závodní debut s Team Borda Rally po boku svého bratra Jeremyho, který je nyní v kategorii Gentlemen.

Start of the race, 15 Pouget David (fra), GPA Racing, Renault Clio Cup 2020- Foto: Francois Flamand / DPPI

Zkušenosti a ambice

Deset jezdců v Nogaru bude závodit v kategorii Gentlemen Drivers, která byla restrukturalizována tak, aby co nejlépe vyhovovala profilu amatérských jezdců.

Setkání se kromě Jérémyho Bordagaraye zúčastní další známí závodníci Clio Cup France: Lionel Viguier (TB2S), Michel Faye (GM Sport), Fabien Julia (LR Performance), Arnaud Gautier (T2CM), Fabien Rivals (GPA Racing) ) a „Horn“ (GPA Racing).

A konečně Chefo Sport uvede tři piloty ve třídě se Stephanem Poldermanem a Reným Steenmetzem z Nizozemska, kteří mají zkušenosti s Eurocup Clio, a Španělem Javierem Cicuendezem, pravidelným jezdcem na obou stranách Pyrenejí.

Po testech naplánovaných na pátek a sobotu budou dva závody programu Velikonočního poháru vysílány živě na facebookové stránce Renault Sport Series a kanálu Renault Sport na YouTube.

 

Časový pořad

Pátek 2.dubna
8h35-9h05 : Private Test 1
10h50-11h20 : Private Test 2
13h25-13h55 : Private Test 3
15h55-16h25 : Private Test 4

Sobota 3. dubna
8h30-9h00 : Private Test 5
14h05-14h35 : Free Practice

Neděle 4. dubna
8h45-9h05 : Qualifying 1
15h15-15h45 : Race 1 (25 minutes + 1 lap)

Pondělí 5. dubna
8h45-9h05 : Qualifying 2
15h15-15h45 : Race 2 (25 minutes + 1 lap)

 

Foto: Renault Sport Racing

Více informací naleznete ZDE