Největší autosalon Česka: AUTOSHOW PRAHA 2020 představí novinky slavných značek i unikátní veterány

 Největší česká automobilová výstava AUTOSHOW PRAHA představí na 24. ročníku opět to nejnovější z oboru. Kromě uvedení trendů a novinek slavných značek bude pro návštěvníky připraven také atraktivní doprovodný program včetně vyhledávaných testovacích jízd, soutěží a přehlídky vzácných modelů Českého veteran klubu AČR. Populární akce proběhne na letňanském výstavišti PVA EXPO PRAHA ve dnech 3. až 5. dubna 2020.

Po loňském úspěchu, kdy se AUTOSHOW PRAHA premiérově konala v prostorách multifunkčního výstaviště PVA EXPO PRAHA poskytujícího vystavovatelům komfortnější podmínky a větší expozice a návštěvníkům snadnou dostupnost MHD i možnost parkování v blízkosti areálu, je patrný nárůst ze strany vystavujících firem.  I proto se na této významné události oboru představí všechny důležité značky světa automobilů. Účast na letošním ročníku akce již potvrdili nejvýznamnější automobiloví dealeři. Kromě vozidel, která jsou již aktuálně v prodeji, na AUTOSHOW PRAHA návštěvníci uvidí i velké množství výstavních premiér nebo prototypů plánovaných modelů,“ říká Vanda Petrov, ředitelka veletrhu.

Na zkušebním okruhu pak budou moci zájemci usednout za volant mnoha typů vozů a udělat si reálný obraz například o svém budoucím automobilu.

Testování i sortiment doplňků

Největší výstavní akce svého druhu v ČR v Letňanech představí aktuální trendy ve všech oblastech spojených s automobily – třeba v oblasti designu, tuningu, audio vybavení nebo například systémů zabezpečení. Návštěvníci mohou navíc využít možnosti setkání s mnoha odborníky a získat komplexní informace například o bezpečném pohybu na silnici, jak správně upevnit dětskou sedačku nebo jak připravit dítě na cestu autem.

Součástí doprovodného programu budou také autogramiády osobností, simulátory a trenažéry, program věnovaný bezpečnosti jízdy, expozice Integrovaného záchranného systému či dětské dopravní hřiště. Připravena je také soutěž o zapůjčení automobilu na víkend nebo balíček autokosmetiky v hodnotě 50 000 Kč.

Milovníci historických vozidel si budou moci na místě prohlédnout deset nejlepších modelů členů Českého veteran klubu AČR.

Po celou dobu konání akce bude probíhat soutěž mladých automechaniků se zaměřením na diagnostiku, výměnu pneumatiky a další dovednosti. O víkendu 4. a 5. dubna si své síly budou moci se studenty – mladými automechaniky poměřit samotní návštěvníci. 

 

Auta, která okouzlila ženy

Jaké vozy učarovaly českým řidičkám? To ukáže návštěvníkům finální hlasování ankety AUTO MÉHO SRDCE, jejíž první kolo proběhlo již na konci roku 2019. Odborná porota byla složená ze 13 zkušených novinářek, manažerek a osobností, které mají k autům blízko. Ženské odbornice vybraly pět modelů, mezi nimiž jsou RANGE ROVER EVOQUE, VOLVO S60, LEXUS UX, ŠKODA KAMIQ a MINI Cooper SE. Tyto modely budou k vidění přímo na výstavě v Hale 5D na expozici Žena v Autě.

V druhém kole budou porotkyně o 5 finalistech hlasovat podle 7 kritérií, která jsou pro ženy důležitá. Vyhlášení výsledků ankety AUTO MÉHO SRDCE 2020 pak proběhne v rámci slavnostního večera veletrhu AUTOSHOW PRAHA 2020.

Vstupenky

Již nyní je možné si zakoupit vstupenky v předprodeji, a to na https://vstupenky-pva.cz/. Díky včasnému zakoupení se vyhnete dlouhým frontám, navíc je vstupenka v předprodeji k dostání za zvýhodněnou cenu.

Více informací na www.autoshowpraha.cz