Maserati a Massimo Bottura Levante Trofeo z edice Fuoriserie a Massimo Bottura: exploze kreativity

 Tradice je ingrediencí pro tvorbu naší budoucnosti. Tato myšlenka dala vzniknout spojení značky Maserati a Massima Bottury, který se narodil a vyrůstal v Modeně, je ambasadorem značky s trojzubcem ve znaku, propagátorem italské kuchyně a vyniká mimořádnou schopností vybírat ty nejlepší prvky minulosti a přetavit je do budoucnosti. Vůz Levante Trofeo z edice Fuoriserie pro Massima Botturu představený 1. července je výsledkem partnerství mezi automobilovou značkou a šéfkuchařem. Maserati i Massimo Bottura pochází z italského regionu Emilia a oba dokáží významně překračovat veškerá očekávání. Vůz je nejen shrnutím této spolupráce, ale i explozí kreativity, vzácným projevem svobody vyjadřování a vizuálním zobrazením pojetí života v intenzivních barvách.

Levante, první SUV od značky Maserati

Je vůz, který neakceptuje žádné hranice, a je tak ideálním nepopsaným listem pro výbuch energie. Vůz se špičkovou výbavou Trofeo, výkonem 580 koňských sil a motorem V8 představuje spojení výkonu, rychlosti a radosti z řízení. Jeho exteriér Blu Stradale z edice Fuoriserie je pomalován mnohobarevnými cákanci barev, které se objevují i na vsazených prvcích v interiéru, na centrální konzoli a na palubní desce, takže vytváří vůz Maserati doslova vybuchující kreativitou.

V představivosti Massima Bottury je zážitek z off-road jízdy – tedy v přirozeném prostředí vozu Levante – jako práce na akčním obraze. Massimo vyrůstal v italském „Motorovém údolí“ a s láskou vzpomíná na to, jak se svými staršími bratry závodil ve veteránech krajinou regionu Emilian. Po každém takovém dobrodružství byly vozy postříkané blátem a plné škrábanců, které tento šéfkuchař láskyplně nazývá „závodní jizvy“. Životy nás všech mají společné to, že každý z nás je protagonistou nějakého dobrodružství: proměňují nás prožité zkušenosti, formují nás setkání, přetváří nás vítězství a prohry a zasahují nás pulsující barvy naší kultury. Ve výsledku pak sice všichni zůstáváme sami sebou, ale zároveň se stáváme něčím jiným. Aby si Massimo Bottura pamatoval význam tohoto poučení, měl ve zvyku po takových off-road závodech své auto několik dní nemýt.

Toto speciální Levante Trofeo patří do programu Fuoriserie pro individuální úpravu vozů Maserati, který umožňuje zákazníkům uzpůsobit si vůz podle vlastního vkusu. Na vůz nahlížíme jako na oděv, který můžeme hrdě nosit na cestách a brát ho jako sebevyjádření a symbol současného luxusu.

Maserati Fuoriserie je prázdný list papíru a značka nabízí širokou škálu „štětců a barev“. Vše ostatní už záleží na zákazníkovi – ten se může vžít do role influencera určujícího trendy a vyjádřit svou vlastní kreativitu.

Aby značka Maserati pomohla zákazníkům zorientovat se v tisícovkách dostupných kombinací, vytvořila tři základní kolekce jako výchozí body: Corse, Unica a Futura. Jsou to vlastně tři styly vyjadřující sílu značky, které reprezentují její hodnoty a sjednocují sportovního ducha s elegancí a inovací. Program nabízí celou řadu doplňků k řadám Ghibli, Quattroporte a Levante. Nové exteriérové barvy a emblémy i barvy kol a brzdových třmenů jsou nyní dostupné na individuální objednávku, stejně jako specifické kombinace interiéru – od barvy švů po rozložení interiéru. Nový supersport MC20 lze nyní také individuálně upravit a dodat mu vlastní charakter exteriéru za použít bohaté škály odstínů a barevných prvků. Kolekce Fuoriserie bude časem obohacena a aktualizována a součástí programu se stane i stupeň „Sartoria“ pro splnění ještě individuálnějších požadavků.

Vůz Levante Trofeo z edice Fuoriserie pro Massima Botturu prezentovaný na akci Motor Valley Fest 2021 v Modeně ztělesňuje koncept kreativity, který je společný pro program Maserati Fuoriserie a Massima Botturu: je to kreativita otevřená zážitkům, oddaná kráse a ochotná objevit vaše skutečné já prostřednictvím setkání, která nás provází po celou cestu našeho života.

Maserati S.p.A.

Značka Maserati vyrábí kompletní řadu jedinečných vozů, které jsou na první pohled rozeznatelné díky své výjimečné osobnosti. Jejich styl, technologie a přirozená exkluzivita dokáží uspokojit i zákazníky s nejnáročnějším a nejvytříbenějším vkusem a v automobilovém průmyslu po celém světě jsou vždy dávány za vzor. Jde o automobily s tradicí a každý nový vůz znovu vymezuje design, výkon, pohodlí, eleganci a bezpečnost italských sportovních vozů dostupných na více než sedmdesáti trzích světa. Ambasadorem dědictví Maserati je její vlajkový vůz Quattroporte, sportovní sedan Ghibli, který je nyní k dostání i v hybridní verzi a je prvním elektrifikovaným vozem značky s trojzubcem ve znaku, a Levante, první SUV od Maserati. Všechny modely se vyznačují těmi nejkvalitnějšími materiály a výjimečnými technickými řešeními.  Jedná se o kompletní řadu včetně benzínových motorů V6 a V8, 4válcového hybridu a dieselových pohonných jednotek V6 s pohonem zadních nebo všech čtyř kol. Prestiž této řady se nedávno ještě zvýšila představením nové kolekce Trofeo, do které patří modely Ghibli, Quattroporte a Levante s výkonným motorem V8 s 580 koňskými silami. Na špičce řady je pak nový supersportovní vůz MC20 s přelomovým motorem V6 Nettuno a technologiemi vycházejícími z vozů F1, které jsou nyní poprvé dostupné i pro pohonné jednotky standardně vyráběných vozů. V současnosti se vozy Maserati vyrábí ve třech závodech: Ghibli a Quattroporte se vyrábí v závodě Avvocato Giovanni Agnelli Plant (AGAP) v turínském Grugliascu a vůz Levante v turínském závodě Mirafiori. Nový supervůz MC20 se vyrábí v Modeně v historickém závodě Viale Ciro Menotti.