Koně na Kačině a Hubertova jízda zámeckým parkem

V sobotu 3. října 2020 se vrací na zámek Kačina oblíbené a hojně navštěvované slavnosti věnované koním a všemu, co  s nimi souvisí. V pestrém programu si na své přijdou dospělí, děti, jezdci, milovníci historie i obdivovatelé architektury.

V souvislosti s aktuálním vývojem epidemiologické situace v ČR přistoupilo Ministerstvo zdravotnictví k dalším protiepidemickým opatřením. S lítostí Vám musíme oznámit, že se akce Koně na Kačině kvůli aktuálním vládním nařízením ruší.

Využít však můžete následující krásné dny k procházce po zámeckém parku, kde můžete posílit svoji imunitu. Do konce září můžete také navštívit interiéry zámku, otevřeno je denně od 9 do 17 hodin, v říjnu pouze o víkendech a státním svátku.

 

Termín konání:

3. 10. 2020

Koně na Kačině

Během dne se na akci „Koně na Kačině“ představí rozličná plemena koní, včetně starokladrubských koní a koní Kinských. K vidění budou ukázky práce v zápřahu a tahu i přehlídky jezdeckého umění.

Vyvrcholením bude Huberova jízda zámeckým parkem, která jako připomínka parforsních honů tradičně ukončuje jezdeckou sezónu.

Od deseti do sedmnácti hodin na návštěvníky čeká bohatý kulturní a  doprovodný program – výstavy,  taneční vystoupení,  divadlo, kolotoč a tvořivé dílny pro děti, dřevorubecké soutěže, ukázky řemesel, výstava veteránů apod.    K tomu samozřejmě možnost projížděk na koních pro děti i dospělé.

Součástí programu bude koncert skupiny Dolls In TheFactory.

Více informací naleznete ZDE